1. Avaleht
  2. Loomad
  3. KASSID KOJU I Loomade varjupaikades algab musta kassi kuu
KASSID KOJU I Loomade varjupaikades algab musta kassi kuu

KASSID KOJU I Loomade varjupaikades algab musta kassi kuu

Varjupaikade MTÜ tähistab oktoobris musta kassi kuud, mil kuues loomade varjupaigas üle Eesti saab võtta musta kassi tavapärase 35-eurose loovutustasu asemel sümboolse ühe euroga.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnul keskendub kampaania mustadele kassidele, sest neile on teistest keerulisem uut kodu leida ja nende varjupaigas viibimise aeg venib sageli väga pikaks. “Samas saavad süsimustadest või musta põhivärviga kassidest vähemalt sama head sõbrad ja truud kaaslased kui kassidest, kes on kirjud, punased või valged,” ütles ta.

Musta kassi kuud peetakse varjupaikades juba seitsmendat korda. Kui 2018. aasta oktoobris pääses sel moel koju 52 musta kassi, siis mullu samal ajal oli neid 85. Praegu ootab Varjupaikade MTÜ kuues varjupaigas uut kodu 130 musta kassi, kuid oktoobri jooksul tuleb neid kindlasti juurde.

Tänavu on kampaaniaga liitunud ka Kalevi šokolaadibränd Nurr, mis kingib varjupaigakassidele ühe sendi igalt oktoobris ostetud tootelt. Lisaks toob Nurr oktoobris Kalevi kommipoodidesse ja e-poodi müüki spetsiaalse annetusšokolaadi, mille müügitulu läheb täies ulatuses kassidele.

Varjupaikades ootavate mustade kasside kohta saab infot veebilehel. Lähemat tutvust saab kassidega teha varjupaikades kohapeal. Külastusaja kokku leppimiseks tuleks varjupaigaga eelnevalt ühendust võtta.

Kõik loovutatavad kassid on vaktsineeritud, kiibistatud ning kui vanus võimaldab, siis ka steriliseeritud või kastreeritud. “Samas soovime alati enne loovutamist veenduda, et lemmiklooma võtmine on läbimõeldud otsus. Meie eesmärk on, et loomad saaksid endale hooliva kodu kogu eluks,” ütles Priks.

Head Uudised GoodNews