1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Loomakaitseselts kutsub eksootiliste loomade koolitusele
Loomakaitseselts kutsub eksootiliste loomade koolitusele

Loomakaitseselts kutsub eksootiliste loomade koolitusele

Eesti Loomakaitse Selts korraldab koostöös Pet Cityga aprillis ja mais koolitused, mille eesmärk on juhtida tähelepanu pisi- ja eksootiliste loomade pidamistingimuste parandamisele.

ELS-i otseabistamise juhi Margit Midro hinnangul tuleb senisest enam pöörata tähelepanu pisiloomade pidamisega seonduvate tingimuste parandamisele.

„ELS puutub igapäevaselt kokku probleemidega, mis puudutavad puuris või akvaariumis peetavaid loomi. Enamik neist on seotud halbade elutingimustega või loomade hülgamisega,” sõnab Midro.

Ta lisab, et puudulike pidamistingimuste kohta laekuvad kaebused on seotud peamiselt loomapoodidega. „Kahjuks peame nentima, et mitmete loomapoodide omanikud pole suutnud tagada hoolealustele häid pidamistingimusi. Näiteks puuduvad varjumisvõimalused, mis omakorda tingib stressi ja haiglase oleku.”

Mullu võttis ELS hoole alla 37 pisilooma. „See number on miski, mille üle ei tasu uhke olla. Juba sel aastal on laekunud mitme pisilooma pidamistingimuste või hülgamise kohta kaebus. Ühelt poolt peegeldab see inimeste teadlikkuse kasvu, kuid samas näitab, et loomade elutingimused vajavad jätkuvalt tugevat tähelepanu,” sõnab Midro.

Ta toob välja äärmuslikke juhtumeid eelmisest aastast. „Eelmise aasta jaanuaris laekus meile teade loomaomaniku kohta, kes oli kuulutanud, et müüb merisigu madudele toiduks. Õnneks leidis juhtum kiire lahenduse ja loomad loovutati ELS-ile. Elusate loomade söötmine madudele on julm ja loomakaitseseadusevastane. Kui ilmad olid veel külmad, hüljati Jõhvis 10 hamstrit. Külmatundlikud loomad jäeti puuriga tänavale. Õnneks jõudsid loomasõbrad kiiresti reageerida ja hamstrid said sooja,” ütles Midro.

Selts korraldab koolituse, et taolisi juhtumeid tulevikus vähendada. „Pisiloomade perre võtmist kiputakse tihti otsustama emotsiooni ajendil ega kujutata ette, et ka need loomad vajavad palju hoolt. Tekkivate kohustuste valesti hindamisele järgneb tihtilugu loomadest loobumine,“ sõnab ELS-i liige ja koolituse eestvedaja Marika Nekljudova.

Esimene koolitus toimub 13. aprillil Lõunakeskuses. Lisaks loengutele toimub viktoriin, kus saavad osaleda kõik. Parimatele auhinnad. Üritus on tasuta.

Head Uudised GoodNews