1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. “Loova Euroopa“ taotlusvoorude kohta toimub täna veebiseminar
“Loova Euroopa“ taotlusvoorude kohta toimub täna veebiseminar

“Loova Euroopa“ taotlusvoorude kohta toimub täna veebiseminar

Kultuuri- ja audiovisuaalvaldkonna ning meediasektori toetamisele suunatud programm „Loov Euroopa“ aastateks 2021-2027 avaneb ka Eestile.

See on ainus Euroopa Liidu programm, mis keskendub kultuuri eri valdkondadele, et arendada Euroopa kultuurilist ja keelelist mitmekesisust ning suurendada loomesektori konkurentsivõimet. Programmi maht järgmiseks seitsmeks aastaks on kasvanud eelmise perioodi 1,46 miljardi euro pealt 2,5 miljardi euroni.

„Eelmist perioodi aastani 2020 võime lugeda Eesti jaoks edukaks, sest meieni jõudis toetusi ligi 7,5 miljoni euro ulatuses. Senised kogemused ja suur huvi kultuurisektorist annab lootust, et kehvemaks ei kujune ka uus periood,“ ütles kultuuriministeeriumi Euroopa Liidu asjade nõunik Heili Jõe.

Programm jaguneb kolme tegevussuuna vahel: kultuur, audiovisuaalvaldkond ja valdkonnaülene suund. Uuel perioodil on olulised märksõnad digi- ja rohepööre, eri ühiskonnagruppide kaasamine ning uudsena uudismeedia valdkond.

Täpsemat infot uute taotlusvoorude ja tingimuste kohta saab veebiseminaril 21. juunil kella 14–16. Vajalik on eelregistreerimine. Vastusena saadetakse Zoomi link. Programmi taotlusvoorude info on leitav Euroopa Komisjoni lehel.

Head Uudised GoodNews