1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lõppeval aastal avati Tallinnas mitu spordiväljakut ja nõustati noori mobiilselt
Lõppeval aastal avati Tallinnas mitu spordiväljakut ja nõustati noori mobiilselt

Lõppeval aastal avati Tallinnas mitu spordiväljakut ja nõustati noori mobiilselt

Tänavu avati pealinnas mitu uut spordiväljakut ja -saali, korraldati hulgaliselt spordisündmusi ja toetati noorte sporditegevust. Noorteprogrammide ja mobiilse noorsootöö kaudu nõustati ja kaasati tuhandeid noori.

Spordi- ja noorsootöö valdkonda kureeriv abilinnapea Vadim Belobrovtsev märkis, et sporditegevuse toetuseks eraldas Tallinn tänavu ligi 6 miljonit eurot, toetades enam kui 22 000 noorsportlast ja 524 treenerit, kokku 158 spordiklubist. „Läbi suve korraldati linnaosade spordiväljakutel tasuta treeninguid, millest sai osa üle 3000 noore. Novembris kutsusime linlasi traditsioonilise spordihommiku raames registreerima veebis oma hommikust kehalist aktiivsust – kaasa lõi üle tuhande tallinlase, kes kogusid ühtekokku 4,2 miljonit sammu,“ rääkis Belobrovtsev. „Vaatamata keerulisele aastale toimus Tallinnas ka üle 160 spordivõistluse, seal hulgas mitu rahvusvahelist suurvõistlust. Pealinna suurim liikumisfestival Tallinna Sügisjooks korraldati seekord virtuaalselt, seal osales 11 000 jooksusõbra üle maailma.“

Aasta jooksul avati ja parendati pealinnas mitmeid spordiväljakuid ja -saale, mis loovad paremad tingimused nii profi- kui ka harrastussportlastele. Näiteks võib tuua valminud Eesti suurima, seitsme 3×3 korvpalliväljakuga Kristiine Spordimaja väli-korvpalliplatsi ja Toompea nõlval avatud Snelli staadionil hooajaliselt asuva 3×3 Alexela Arena. Alustati Tallinna Spordihalli projekteerimisega, et renoveerida kergejõustikuhall koos juurdeehitusega.

Vadim Belobrovtsev lisas veel, et linn toetas sel aastal 44 noorsootööprojekti ning panustas ka noortelaagritele. „Koolitasime ligi 300 laagrikasvatajat ja -juhatajat ning andsime laagritoetust 38 laagrikorraldajale, mis võimaldas 4600 noorel laagris soodsamalt osaleda,“ ütles Belobrovtsev. „Rõõmu teeb veel noorteprogramm „Hoog sisse“, mis on suunatud noortele, kes ei õpi ega tööta – tänavu leidis programmi toel töö või jätkas kooliteekonda koguni 113 noort.“

Noorsootöö valdkonnas korraldati veel töötubasid koolides ning noorteüritusi ja -festivale linnaosades. Toimus 12 arendavat eestikeelset veebiseminari, kus osales kokku ligi 400 noort, ning üks kontakt- ja kuus veebiseminari, millest võttis osa 262 vene keelt kõnelevat noort. Sügisel viidi läbi 21 eesmärgistamise töötuba koolidele ligi 500 noore osalusel. Jaanuarist oktoobrini tehti 6953 tundi mobiilset noorsootööd, mille raames toimus 14 012 kontaktkorda noortega. Mobiilsete noorsootöötajate eestvedamisel toimus kokku kolm supergraafika projekti, mille käigus said noorte käe läbi uue väljanägemise Vilde ja Kopli skatepargid ning Kesklinna noortekeskus.

Head Uudised GoodNews