1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tants
  4. Lõuna-Eesti kuus maakonda said juurde 22 rahvatantsujuhti
Lõuna-Eesti kuus maakonda said juurde 22 rahvatantsujuhti

Lõuna-Eesti kuus maakonda said juurde 22 rahvatantsujuhti

Viljandis lõppes 5. detsembril Eesti Rahvakultuuri Keskuse „Algaja rahvatantsujuhi jätkukoolitus Lõuna-Eestis“, kus osales tantsujuhte Tartu, Jõgeva, Viljandi, Põlva, Valga ja Võru maakondadest.

Kursuse lõpetasid Aire Ojalill, Airi Pütsep, Anna-Liisa Kirsch, Annemari Markvardt, Ehtel Valk, Hanna-Liisa Kuusik, Helen Pill, Helle Liloson, Inga Leelanss, Kaisa Hallop, Kelli Kärsna, Liis Tenno, Liivi Orav, Liivia Vaas, Maire Post, Mai-Triin Kõrgeperv, Margit Mathiesen, Merike Helekivi, Pille Rebane, Terje Kiipus, Tiina Pruulmann ja Ülle Kepler.

Koolitusprogramm sisaldas rahvatantsujuhi ABC-d, mis tähendab Eesti tantsu ajaloo ja tantsujuhieetika tundmist, Eesti rahvatantsu põhisammude, oskuskeele ja tantsukirjelduste lugemisoskuste omandamist, erinevate rahvatantsuga seotud tantsustiilide tundmist ja loomulikult ka teadmisi kohalikest rahvarõivastest. Kursuse õppekava tugines rahvatantsuspetsialisti  5. taseme kutsestandardile.

Kursuse eestvedaja oli ERK Tartumaa rahvakultuurispetsialist Kati Grauberg-Longhurst ja tema assistent Tartumaa rahvatantsujuht Meelike Kaarna.

„Vajadus kursuse järele oli väga suur. Osalejatele meeldis, et kursus koju kätte toodi. Väljavalitud osalejad said uusi teadmisi nii Lõuna-Eestis tegutsevatelt tublidelt õppejõududelt, üle-eestiliselt tunnustatud mentoritelt kui ka kursusekaaslastelt. Tantsurahvas on üks väga kokkuhoidev rahvas ja sellegi kursuse puhul oli tunda, kuidas üksteist toetati, aidati ja julgeti ka eksida. Osalejad tõid välja, et väga oluline oli kohtumine oma targemate ja kogenud kolleegidega, kellelt oli palju õppida. Tänan nii oma assistenti Meelika Kaarnat kui ka kõiki koolitajaid ja lõpetanuid,“ sõnas Grauberg-Longhurst.

Head Uudised GoodNews