1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Lõuna-Eestis toimub maagiline Leigo Järvemuusika Festival
Lõuna-Eestis toimub maagiline Leigo Järvemuusika Festival

Lõuna-Eestis toimub maagiline Leigo Järvemuusika Festival

Fotod: Ruudu Rahumaru

Juba 3.-4. augustil toimub Lõuna-Eesti kauni looduse keskel maagiline Leigo Järvemuusika Festival, mille esimese päeva kava on sel aastal pühendatud Eesti, Läti ja Soome juubelitele. Teise päeva tipphetkeks on “Võluflöödi” aariate kontsert, millele järgneb pidulik Beethoveni 9. sümfoonia. Traditsiooniliselt saadab mõlema festivalipäeva kontserte grandioosne ning meeldejääv tuleetendus.

Alates 2015. aastast ainult klassikalisele muusikale pühendatud Leigo Järvemuusika Festivali avapäev toob endaga sellised muusikalised pärlid nagu Tüüri ning InSpe laulud tšelloansambli seades, solistiks Valter Soosalu. Järje võtab üle Liepaja Sümfooniaorkester dirigent Vello Pähna juhtimisel. Nende esituses kuuleb Eesti ja naaberriikide muusikat. Õhtu lõpus liitub nendega laval ka kammerkoor Voces Musicales ning esitamisele tuleb Eesti esimene reekviem, mille autoriks on Cyrillus Kreek.

Festivali teise päeva juhatab sisse Järvi Instrumentalists. Õhtu jätkub Jaak Lutsoja (akordion), Liis Lutsoja (jazzviiul) ning Marius Järvi (tšello) etteastega. Koondnime all “Le Grand Tango” saab kuulda nii Lutsoja enda kui ka näiteks Piazolla loomingut. Solistid Mirjam Mesak, Annely Peebo, Raimonds Bramanis ja Priit Volmer esitavad ühes Leigo Festivaliorkestriga Risto Joosti juhatamisel “Võluflöödi aariad”. Uhke lõppakordina lõpetab festivali Beethoveni 9. sümfoonia.

Leigo Järvemuusika on 1998. aastal alguse saanud unikaalne üritus, mis kombineerib klassikalise muusika suurejoonelise valgus- ja tuleetendusega maalilisel järvemaastikul Lõuna-Eestis. Festivalile pani aluse Tõnu Tamm, kelle unistuseks oli tuua kaunis muusika vaba looduse keskkonda. Leigo Järvemuusika populariseerib klassikalist muusikat ning pakub külastajatele unustamatut emotsiooni läbi tipptasemel muusikalise elamuse ja ainulaadse valgusetendusega.

Rohkem infot SIIT või facebookist!

Head Uudised GoodNews