1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Lugemisprogrammiga „Suvi raamatuga“ liitus üle 300 lapse
Lugemisprogrammiga „Suvi raamatuga“ liitus üle 300 lapse

Lugemisprogrammiga „Suvi raamatuga“ liitus üle 300 lapse

Tallinna Keskraamatukogu lugemisprogramm „Suvi raamatuga” lõpeb 14. augustil kinos Kosmos.

Oodatud on kõik lapsed, kes lugesid juuli lõpuks läbi vähemalt kümme raamatut. Suvise lugemisprogrammi lõpetamisel vaadatakse seiklusfilmi „Lõvikuningas“, tunnustatakse tublisid lugejaid ja nauditakse laste joonistustest kujundatud näitust.

16. korda toimunud lugemisprogramm „Suvi raamatuga” kestis 1. juunist 30. juulini. Võrreldes varasemate aastatega suurenes programmist osavõtjate arv: lugemisprogrammiga liitus 342 last, edukaid lõpetajaid oli 223.

Traditsiooniliselt said lapsed lugemisvara valida nii eesti- kui ka venekeelsete lasteraamatute hulgast. Eestikeelsetest raamatutest osutusid kõige menukamateks Anti Saare Pärdi-lugude sarja kuuluvad teosed, Katri Kirkkopelto „Popi” ja „Molli”, Ilmar Tomuski „Hundi sõbrad”, Kertu Sillaste „Mina olen kunstnik” ja Majda Koreni „Keeda mulle üks muinasjutt”. Venekeelsetest raamatutest olid kõige populaarsemad Britta Jürgensoni „Piraadipoiss Peedu ja Hambaämblik”, Aino Perviku „Jääpurikas, murelik piim ja teised tüübid”, Piret Raua „Tobias ja teine B” ja Kristina Ruderi „See lustakas Katarina”.

Valikut lugemisprogrammile laekunud joonistustest saab vaadata 26. augustist.

Head Uudised GoodNews