1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lugemissõprade programmi uue hooaja avab lastekirjanik Ilmar Tomusk
Lugemissõprade programmi uue hooaja avab lastekirjanik Ilmar Tomusk

Lugemissõprade programmi uue hooaja avab lastekirjanik Ilmar Tomusk

Tallinna Keskraamatukogu ja Eesti Lugemisühing alustavad Lugemissõprade programmi uut hooaega. Osalema on oodatud muu kodukeelega lapsed, kes saavad oktoobrist maini noortelt vabatahtlikelt abi ja julgustust eesti keeles lugemisel. Samuti on väga oodatud uued eesti kodukeelega vabatahtlikud. Avaüritusele tuleb programmis osalevaid lapsi ja noori innustama kirjanik Ilmar Tomusk.

Foto: Freepik

Lugemissõprade programmis saab iga laps – väike lugemissõber –  endale oma noore ehk suure lugemissõbra, kellega kohtutakse hooaja jooksul mitu korda. Kohtumised toimuvad Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonnas (Estonia pst 8) ja võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40), ajad lepitakse kokku individuaalselt.

Foto: Freepik

Iga kohtumine kestab umbes 50 minutit, mille jooksul sõbrad avastavad koos huvitavaid raamatuid, loevad teineteisele valjult ette ja arutlevad loetu üle, ühendades seda soovi korral ka loominguliste või mänguliste tegevustega. Lisaks saavad kõik programmis osalejad omavahel kohtuda programmi ava- ja lõpuüritustel, kuhu kutsutakse ka põnevaid külalisi. Programmis osalemine on tasuta.

Programmi registreerumine kestab kuni 26. septembrini:

  • Muu kodukeelega 7-11-aastaseid lapsi saab osalema registreerida SIIN.
  • 13-19-aastased noored, kes sooviksid vabatahtlikuna programmi panustada, on oodatud registreeruma SIIN.

Noortele vabatahtlikele toimub 30. septembril ja 1. oktoobril kell 16.00-18.00 koolitus, kus jagatakse nippe ja metoodikaid, kuidas väikestele lugemissõpradele paremini toeks olla.

Programmi avaüritus koos Ilmar Tomuskiga toimub 2. oktoobril kell 17.30 Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40).

Head Uudised GoodNews