1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Maaeluminister Arvo Aller tervitab tudengeid Eesti Maaülikooli avaaktusel
Maaeluminister Arvo Aller tervitab tudengeid Eesti Maaülikooli avaaktusel

Maaeluminister Arvo Aller tervitab tudengeid Eesti Maaülikooli avaaktusel

Maaeluminister Arvo Aller annab tänasel tarkusepäeval oma parimad soovid uude kooliaastasse kaasa Eesti Maaülikooli õppuritele ja nende juhendajatele.

„Kui põllumajanduses on lõikuse, siis haridusmaastikul külvi aeg. See on oluline hetk, sest saaki Maaülikoolist ootavad nii meie maa kui ka juhtivad asutused üle maa,“ ütles minister Aller oma avakõnes.

Peamine maaelu ja põllumajanduse ees seisev katsumus on nn rohepööre, mille olulisemaid instrumente on uuenduste loomine. „Tuleviku tegijad on täna ülikoolis. Mul on hea meel, et saame pakkuda teile tuge teadusuuringute rahastuse kaudu, sest üle kümnendiku Maaülikooli teadusrahastusest tuleb Maaeluministeeriumist. Vastu ei oota me muud kui koostööd, põnevaid uuringuid ja uusi avastusi,“ sõnas minister.

Põllumajandus on tänu digitaliseerimisele muutunud täppistehnoloogiaks. Maaülikooli lõpetajatelt oodatakse täpselt sihitud panustamist, sest neid ootab ees nii kaasaegne tulu toov tootmine kui ka põllumajanduse ja maaelu juhtimine.

Minister kiitis Maaülikooli vilistlasena tänaste õppijate koolivalikut. „Eesti Maaülikool kuulub oma valdkonnas maailma 50 parima ülikooli hulka ja ma näen, et noored oskavad seda hinnata, sest esmakursuslaste arv on tänavu suurenenud 150 õppija võrra,“ tõi minister välja.

Head Uudised GoodNews