1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Maailma ühed suuremad trummid seovad Tõrva Loitsu eriprogrammi ühte maagilisse tervikusse
Maailma ühed suuremad trummid seovad Tõrva Loitsu eriprogrammi ühte maagilisse tervikusse

Maailma ühed suuremad trummid seovad Tõrva Loitsu eriprogrammi ühte maagilisse tervikusse

20. juulil saab Eesti suurimal tule-, vee- ja muusikashowl näha ja kuulda maailma suurimate trummide hulka kuuluvat komplekti, millest võimsaim kaalub üle 400 kilo. Seitsmest trummist koosnev kooslus seob erinevatel hetketel kokku suure programmi eri osad.

“Trummid väljendavad meie selleaastast temaatikat – Ouroboros, mis on iidne, müstiline, olemuse lõpmatust tähistav sümbol,” ütles idee autor Reigo Ahven. “Visuaalselt on mitme tuhande aasta vanune sümbol tuntud kui enda saba õgiv madu,” kommenteeris Reigo Ahven.

Trummid väljendavad meie selleaastast temaatikat – Ouroboros, mis on iidne, müstiline, olemuse lõpmatust tähistav sümbol.

Seitsmest trummist suurim on 3,5 meetrise läbimõõduga ning tema sügavus on 1,4 meetrit. “Kuna nii võimast trummi pole võimalik mängida tavapulkadega, kasutatakse selleks labidavarsi,” tutvustas trummi hingeelu Reigo Ahven. “See suur pill peab vastu ka erakordsetes kliimatingimustes. Nimelt püsib ta hääles -40st kuni +55ni Celsiuse järgi,” lisas trummar.

Peale trummide show teeb meie maailmakuulus slackline-meister Jaan Roose Tõrva keskväljakul peadpööritava etteaste. Verdtarretavas trikis üritab Jaan Roose taaskord publikut üllatada ning end proovile panna.

Vabaõhuvaatemäng toob maalilise Veskijärve, pargi ja keskväljaku kümnehektarilisele alale vee-, tule ja valgusshowd, valguspaatide sõidud ning Eesti kõrgeima lõkke süütamistseremoonia. Kolmel eri laval astuvad üles Puuluup, Lenna koos Tanel Padariga, Grete Paia, Meisterjaan, SÄM, Duo Ruut, Silver Ulvik ja solistid Ukrainast.

Head Uudised GoodNews