1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Maailmaklassi balletitähed esinevad Eestis
Maailmaklassi balletitähed esinevad Eestis

Maailmaklassi balletitähed esinevad Eestis

8. aprillil esinevad Nokia Kontserdimajas toimuval suurel balletigalal maailma juhtivate teatrite – New York City Ballet, Royal Ballet London, Staatsballet Berlin jt teatritruppide maailmakuulsad solistid. Tänapäeva balleti tuntuimate koreograafide lavastatud etüüdides esineb esmakordselt Eestis rida väljapaistvamaid balletiartiste.

Balletigala programm koosneb nii klassikalise repertuaari parimatest tantsunumbritest, kui nüüdisbaleti säravaimatest uuendustest.  Suur balletietendus iseloomustab erinevaid läänemaailma balletitraditsioone ja koolkondi. Programmi numbrid on valitud nüüdisballeti parimate koreograafide lavastustest, mis on mõjutanud ja kujundanud kaasaegset balleti.

Nii saab etendusel nautida Don Quixote-i, Korsaari ja Luikede järve parimaid etüüde ja ka tänapäeva balleti nüüdisstiili Forsythe-t.

Balletiartistide nimekiri koosneb eranditult oma ala tippmeistritest.

Balletigalal esienb Rolando Sarabia, keda on nimetatud läänemaailma üheks parimaks tantsijaks ning Mihhail Barõšnikovi järeltulijaks. Sarabia on lugematute rahvusvaheliste konkursside võitja ning muuhulgas New York City Ballet-i täht.

Rolando Sarabia lavapartner ja The Royal Ballet Londoni täht Venus Villa on üle-Euroopaline balletituntus.

Yonah Acosta ja Merize Fumero on English National Balleti solistid. Yonah Acosta on üle maailma tunnustatud ülisärtsaka ja plastilise tantsu esitajana.

Rubinald Pronki on oma afro-euroopa päritoluga ning dramaatiliste tantsunumbritega kiidetud, kui Hollandi kõige seksikamat tantsijat.

Maailmaklassi balletitähtede galal esineb veel rida balletitähti: Jurgita Dronina Hollandi juhtivast balletiteatrist, Katharina Markowskaja Müncheni teatrist, Carlos Pinillos ja Filipa de Castro  Portugali Rahvusballetist, Vladimir Malakov Staatsballett Berlinist.

Plastilise moderntantsu uue stiili Fosythe tippnumbreid esitavad stiili looja William Forsythe andekaim õpilane Noah Gelber koos Katharina Markowskajaga.

Head Uudised GoodNews