1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Maanteeamet jagab bussi- ja rongisõitjate tarvis helkureid
Maanteeamet jagab bussi- ja rongisõitjate tarvis helkureid

Maanteeamet jagab bussi- ja rongisõitjate tarvis helkureid

Maanteeamet jagab bussi- ja rongisõitjate tarvis helkureidMaanteeamet on asunud jagama tasuta helkureid nii rongi- kui bussisõitjate tarvis, et nende tee peatusest kuni koduni pimeda ajal ohutumaks muuta.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Lauri Lugna sõnul tuleb helkur tuleb riietele kinnitada nii, et see oleks nähtav võimalikult mitmest suunast. „Maantee vasakus servas liikudes tuleb helkur kinnitada keha sõidutee poolsele, ehk paremale küljele,“ selgitas Lugna, kelle sõnul on kindlasti parim lahendus riietele püsivalt kinnitatud helkurmaterjal, mis välistab helkuri unustamise või kaotsimineku. „Oluline on see, et nii helkur kui püsikinnitusega helkurmaterjal oleks nähtav mitmest suunast ning rippuv helkur ulatuks jalakäija jope või mantli serva alt välja. Helkur ei ole autojuhile nähtav, kui jalakäija selle oma kehaga ära varjab,“ rääkis Lugna.

Ühtekokku eraldab Maanteeamet maakonnaliini bussides jagamiseks 44 700 tasuta helkurit, mida bussijuhid saaksid pimeda ajal väljuvatele helkurita reisijatel aidata riietele kinnitada. Samal eesmärgil on rongifirmale Elron eraldatud 3000 tasuta helkurit, mida klienditeenindajad aitavad reisijatel õigesse kohta kinnitada.

Projektiga on liitunud järgmised bussivedajad: Tõnu Tours OÜ, Adraku Transport OÜ, Lüganuse HVM OÜ, Narva Bussiveod AS, Harjumaa Liinid As, GoBus, Vändra Karu OÜ, Hansa Liinid OÜ, M.K.Reis-x OÜ, L&L AS, Eltor OÜ, Samat AS, ATKO, Asunduse OÜ, Võru Taksod OÜ, Merling Reisid OÜ, Vahesaar Bussireisid OÜ, MTG Valga AS, OÜ Rapla Bussipark.

Head Uudised GoodNews