1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Majanduskomisjoni juht rääkis Austria ministriga digiühiskonnast
Majanduskomisjoni juht rääkis Austria ministriga digiühiskonnast

Majanduskomisjoni juht rääkis Austria ministriga digiühiskonnast

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Kristen Michal kohtus täna Austria majandus- ja digitaliseerimisministri Margarete Schramböckiga, kellega kõneldi digimajandusest, digitaliseerimisest ja küberturvalisusest.

Michali sõnul on Eesti e-riigina heas kirjas ja eeskujuks teistele. „Digitaalse ja demokraatliku ühiskonna loomisel on liikmesriikide koostöö kõigis eluvaldkondades väga tähtis. Ka tänane kohtumine Margarete Schramböckiga näitas, et Eestil on oma kogemustele tuginedes oluline ülesanne kaasa aidata, et euroliidu liikmesriikidel oleks oskused uute tehnoloogiate väljatöötamisel ja kasutamisel. Ühe näitena huvitab Austriat Eesti edu digitaalsete haridusvaldkonna platvormide rakendamisel. Samuti see, kuidas kodanike suhtlus riigiga täielikult digitaalseks muuta. Eriti ilmekalt on vajadus selle järele tõusnud COVID-19 tõttu,“ rääkis Michal.

Majanduskomisjoni esimees lisas, et kuna pandeemia ajal hakati tööks senisest enam netikeskkondi kasutama, tõusis teravalt esile küberturvalisus. „Keskendusime kohtumisel ka turvalisusele. Suured ja hästi koordineeritud küberintsidendid toimuvad pea igapäevaselt ja rünnakuoht kasvab kogu aeg, nagu ka ründajate pädevus. Valmisolek ja riikide koostöö enda kaitsmisel on oluline,” ütles Michal.

Kohtumisel osales ka majandusministeeriumi riikliku küberturvalisuse osakonna juhataja Raul Rikk.

Head Uudised GoodNews