1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MALETURNIIR! Esimese Kristiine linnaosa maleturniiri „Kristiine Open“ võitis Uku Valner
MALETURNIIR! Esimese Kristiine linnaosa maleturniiri „Kristiine Open“ võitis Uku Valner

MALETURNIIR! Esimese Kristiine linnaosa maleturniiri „Kristiine Open“ võitis Uku Valner

osalejad2Kristiine Linnaosa Valitsuse poolt korraldatav kiirmaleturniir „Kristiine Open 2016“ toimus esmakordselt 9. aprillil 2016 Tallinna Puuetega Inimeste Koja saalis (Endla 59). Võistlejaid oli kokku 94, maleturniiri peakohtunikuks oli Maleliidu juhatuse esimees Hendrik Olde.

„Kristiine Open 2016“ meistritiitli pälvis noor maletaja Uku Valner, kes karika kõrval sai kingituseks ka 100 eurose kinkekaardi. Kõik maleturniiril osalejad said medali ja Paul Kerese märgi.

Kristiine linnaosa vanema Vadim Belobrovtsevi sõnul oli võistluse üheks eesmärgiks tähistada Eesti XX sajandi parimaks sportlaseks valitud malesuurmeister Paul Kerese 100. sünniaastapäeva. „Kui ma 7- aastase poisikesena käisin Paul Kerese nimelises malekoolis, ei osanud ma loomulikult aimatagi, et 30 aastat hiljem hakkan ma korraldama Paul Keresele pühendatud maleturniiri Kristiine linnaosas.

maletajad

Loodan, et sellest ilusast üritusest saab uus ja jätkuv pikaajaline traditsioon. Osalejaid registreeriti turniirile üle saja, mis näitab, et selle vastu on suur huvi. Tähtis on ka see, et võistlus oli osamaksuta ja andis võimaluse osalemiseks kõikidele huvilistele,“ ütles Belobrovtsev.

maleturniir2

Maleturniiri korraldasid Kristiine Linnaosa Valitsus koostöös Eesti Maleliiduga. Avasõnadega esinesid Kristiine linnaosa vanem Vadim Belobrovtsev ja Maleliidu nõukogu esimees Andrei Korobeinik.

karikad

„Kristiine Open 2016“ tulemused

I koht: Uku Valner
II koht: Sander Kukk
III koht: Georg Abozenko
IV koht: Mai Narva
V koht: Georg Nero
VI koht: Rene Lumiste

Parim Seenior: Sergei Neff
Parim noor: Georg Aleksander Pedoson
Parim naine: Heda Kruusiauk
Parim neiu: Liina Tõnso

 

Head Uudised GoodNews