1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Malevlased abistavad rannavalvureid
Malevlased abistavad rannavalvureid

Malevlased abistavad rannavalvureid

Foto: Pixabay

Esmaspäeval, 25. juunil alustab G4S „Julged hoolida?“ töömalev. 13-16aastased noored on suvel abiks Tallinna suurimates randades Stroomis ja Pirital. Ära tunneb nad punaste särkide järgi, mille seljal on kiri „rannavalve abiline“.

Vetelpäästjaid abistavad nad erinevate töödega: patrullivad rannas, aitavad hoida heakorda, mõõdavad veetemperatuuri ja jagavad lastele randmepaelu, kuhu vanemad saavad oma telefoninumbri kirjutada, kuhu helistada kui laps peaks rannas kaduma minema.

„Rahvarohketel suvepäevadel on malevlastest vetelpäästjatele väga palju abi heakorraga tegelemisel, et vetelpäästjad ise saaksid maksimaalselt palju vees toimuvat jälgida,“ ütles töömaleva eestvedaja Esme Kassak.

Rahvarohketel suvepäevadel on malevlastest vetelpäästjatele väga palju abi heakorraga tegelemisel, et vetelpäästjad ise saaksid maksimaalselt palju vees toimuvat jälgida.

Lisaks käivad noored kord nädalas abiks Uuskasutuskeskuses annetatud esemeid sorteerimas ja Tallinna Toidupangas toidupakke väljastamas. Kummagi vahetuse ajal teeme minitalgupäeva ja läheme appi G4S Eesti naabrile Tallinna Loomaaiale.

Foto: G4S

„Soovime, et noored saaksid võimalikult mitmekülgse töökogemuse planeerimaks haridusteed ja karjäärivalikuid. Ühtlasi on rõõm tõdeda, et malevast on meile sirgunud ka uusi rannavalvureid,“ ütles Kassak.

Soovime, et noored saaksid võimalikult mitmekülgse töökogemuse planeerimaks haridusteed ja karjäärivalikuid.

Enne tööleasumist tegid noored läbi põhjaliku väljaõppe. Ujumistreener Pavel Anufrijev näitas noortele õiget ujumistehnikat ja õpetas päästevõtteid. „Noored siiski vetelpäästjate asemel ise uppujaid päästma ei lähe, kuid neid oskusi on hea teada,“ lisas Kassak.

G4S rannavalvurid Pirital ja Stroomis tutvustasid vetelpäästjate tööd ja rääkisid, mis olukordadega malevlased suve jooksul kokku võivad puutuda. Tööõigusest ja tööohutusest rääkis noortele töötukassa karjääriinfo spetsialist Argo Bachfeldt.

Head Uudised GoodNews