1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Marat ja Sangar liitusid karusnahavabade moebrändide võrgustikuga

Marat ja Sangar liitusid karusnahavabade moebrändide võrgustikuga


Marat ja Sangar liitusid karusnahavabade moebrändide võrgustikuga


Eesti ühed vanimad tänaseni toimivad rõivafirmad Marat ja Sangar liitusid rahvusvahelise karusnahavaba programmiga Fur Free Retailer, milles osalevad disainerid, moemajad, rõivaketid ja kauplused ei tooda ega müü ehtsast karusnahast tooteid.

Tänaseks on programmiga liitunud juba üle 20 Eesti ettevõtte, kes on ühinenud selliste tuntud tipptegijatega nagu Versace, Gucci, Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein ja teised. Programmi esindab Eestis MTÜ Loomus.

“Karusnahatootmise keskkonnajälg on suur. Marat ja Sangar ei pea karusnaha kasutamist enda toodete juures mõistlikuks,” ütles Marati ja Sangari tegevjuht Raul Saks.

Eestist on lisaks Maratile ja Sangarile karusnahavabade disainerite programmiga seni ühinenud Reet Aus, Xenia Joost, August, Tallinn Dolls, WÖÖ, Kalle HT, KÄT, Perit Muuga, Mari Design, TUUB, Reval Denim Guild, Les Petites disainipood, mahemoe jaekett LAV Organic Lifestyle, teadliku elustiili pood Slow, Eesti disaini pood Tali, Balti disaini e-pood Wuruhi, veganbränd LuxTerra, Fafa disain, lastemoeloojad Dadamora ja Nannipung.

„Sangari ja Marati kui väga tuntud ja väärikate kaubamärkide liitumine rahvusvahelise karusnahavaba programmiga on märgiks selle kohta, et karusnaha aeg nii kohalikul kui ka globaalsel moeturul on otsa saamas,” ütles Fur Free Retailer programmi projektijuht ja Loomuse kommunikatsioonijuht Annika Lepp. “Jaanuari keskpaigas jõuab riigikogu suurde saali taaskord hääletusele eelnõu, mis näeb ette karusloomafarmide keelustamise Eestis. Loodame, et positiivsele tulemusele annavad hoogu ka arengud moemaailmas ja tarbijate hoiakutes.”

Fur Free Retailer on maailma juhtiv karusnahavabasid ettevõtteid ja eetilise kauba tarbijaid ühendav programm, mille eesmärgiks on julgustada ettevõtteid karusnahast loobuma ja edendada seeläbi eetilist tarbimist. Enam kui 20 riigis toimiva Fur Free Retailer programmi kutsus ellu rahvusvaheline Fur Free Alliance ehk koalitsioon, kuhu kuulub enam kui 40 juhtivat looma- ja keskkonnakaitse organisatsiooni üle maailma.

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegeleb loomade huvide ja õiguste kaitsega ning loomade huvide esindamisega ühiskondlikes aruteludes. Loomus seisab eelkõige nende loomade eest, keda kasutatakse põllumajanduses, loomkatseteks, meelelahutustööstuses ja karusnahkade tootmiseks.

Head Uudised GoodNews