1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Maria Jufereva-Skuratovski: naine ei pea seisma valiku ees “kas perekond või karjäär?”
Maria Jufereva-Skuratovski: naine ei pea seisma valiku ees “kas perekond või karjäär?”

Maria Jufereva-Skuratovski: naine ei pea seisma valiku ees “kas perekond või karjäär?”

Täna toimus Pae pargis Keskerakonna perepoliitika rühma toetusel sündmus, mis oli ajastatud ülemaailmse rinnaga toitmise nädalaga.

Sündmuse kuraator ja Keskerakonna perepoliitika rühma juht Maria Jufereva-Skuratovski rõhutas, et paljud lapsed jäävad Eestis sündimata seetõttu, et noortel pole kindlustunnet, kas neil õnnestub sobitada pereelu ja karjääri, naised aga kardavad oma partnerist sõltuvaks jääda.

„Kui me soovime, et Eestis sünniks rohkem lapsi, siis vajame pikaajalist ja läbi mõeldud perepoliitikat, mille eest seisab Eesti Keskerakond. See tugineb kolmele põhimõttele. Esmalt paindlik toetuste süsteem, mis on vastavuses lastega perede tegelike vajadustega ja arvestab inflatsioonitaset. Teiseks võimalus saada oma eluase või parandada eluaseme tingimusi riigi käenduse abil Kredexi kaudu. Kolmandaks peavad naised saama olla veendunud selles, et nad jäävad isegi pärast lapse sündi tööturul ja ühiskonnas nõutavateks, neid ei tohi hirmutada ega ohustada partnerist finantsilise sõltumise perspektiiv,“ ütles Jufereva-Skuratovski.

Head Uudised GoodNews