1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. UKRAINA HEAKS I Marina Kaljurand: peame olema valmis veel pikalt Ukraina põgenikke aitama
UKRAINA HEAKS I Marina Kaljurand: peame olema valmis veel pikalt Ukraina põgenikke aitama

UKRAINA HEAKS I Marina Kaljurand: peame olema valmis veel pikalt Ukraina põgenikke aitama

Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand korraldab ja juhib veebiarutelu Ukraina põgenike teemadel täna kell 11.30.

Kaljuranna sõnul ootab Ukrainat ees karm talv, mis mõjutab ka elu Eestis. „Suure tõenäosusega lahkub sügisel ja talvel Ukrainast uusi põgenikke. Neid sunnib selleks talv ja Venemaa jätkuvad rünnakud elektri-, vee- ja küttetaristule,“ ütles Kaljurand.

Foto: Shutterstock.com

Sõja lõppu on võimatu ennustada ning seetõttu peame olema valmis nii lühi- kui ka pikemaajaliseks põgenike abistamiseks. „Eesti on olnud erakordselt abivalmis ja seda suures osas tänu meie väga tublidele vabatahtlikele ja lahketele inimestele. Räägime veebiarutelus külalistega põgenikega seonduvast – mida oodata eelolevalt sügiselt ja talvelt, milleks valmis olla ja mida veelgi paremini teha.“

Eesti on olnud erakordselt abivalmis.

Arutelus osalevad Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi filiaalina tegutseva Ukraina kooli juht Natalja Mjalitsina, Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski ja MTÜ Mondo juhatuse liige Triinu Ossinovski. „Arutelu külalised on põgenike teemadega kokku puutunud igapäevatöös. Natalja Mjalitsina on olnud väga aktiivne Ukraina põgenike koolihariduse korraldamisel, Jevgeni Ossinovski külastas hiljuti Ukrainat ja on põgenike küsimustega tuttav Tallinna linna poolelt, Triinu Ossinovski on aastaid tegelenud MTÜ Mondo projektidega Ukrainas ja suhtleb igapäevaselt oma Ukraina kolleegidega,“ lisas Kaljurand.

  • Veebiarutelu saab jälgida nii Facebooki kui ka Youtube’i vahendusel.

Head Uudised GoodNews