1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MÄRKA JA ANNA PALUN TEADA! Politsei ja linnaosavalitsuse teavituskampaania julgustab kortermajade elanikke lähisuhtevägivallast teada andma
MÄRKA JA ANNA PALUN TEADA! Politsei ja linnaosavalitsuse teavituskampaania julgustab kortermajade elanikke lähisuhtevägivallast teada andma

MÄRKA JA ANNA PALUN TEADA! Politsei ja linnaosavalitsuse teavituskampaania julgustab kortermajade elanikke lähisuhtevägivallast teada andma

Rahvusvahelise naiste vastu suunatud vägivalla lõpetamise päeval kutsuvad Haabersti Linnaosa Valitsus ning Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskond teavituskampaaniaga „Aita meil aidata!“ elanikke koduseinte vahel toimuvat vägivalda märkama ja sellest teavitama.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et Haabersti Linnaosa Valitsus ning Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskond algatasid teavituskampaania „Aita meil aidata!“ esmakordselt eelmise aasta novembris ning selle eesmärk oli julgustada naabreid ja lähedasi inimesi perevägivalla ohvritest teada andma politseile või linnaosavalitsusele. „Linnaosavalitsuse headeks koostööpartneriteks olid linnaosa korteriühistu esindajad, kes kampaaniaplakatid kortermajade trepikodadesse üles panid,“ rääkis linnaosavanem ning lisas, et tänu kampaaniale on Haabersti piirkonnas märkimisväärselt tõusnud juhtumite arv, kus lähisuhtevägivallast teavitab kas mõni lähedane või naaber.

„Soovime taas juhtida tähelepanu lähisuhtevägivallale ning julgustada elanikke ka edaspidi sellest teavitama, sest tihtipeale ei julge kannatanu ise tekkinud olukorrast teavitada. Sageli ei taheta või ei julgeta valida ka hädaabinumbrit, mistõttu selgitame kampaaniaplakatitel, miks lähisuhtevägivalla märkamine on oluline ja kuhu on võimalik veel pöörduda ja kellelt abi saada,“ ütles linnaosavanem.

„Praegusel keerulisel ajal, mil paljud töötavad kodukontorites, lapsed on distantsõppel või ollakse karantiinis võib keerulisi peresuhteid ning perevägivalda esineda veelgi rohkem kui varasematel aastatel. Seetõttu tahame elanikele südamele panna, et kui märkate, siis ka teavitage,“ jätkas Hanimägi ning avaldas lootust, et tähelepanelike naabrite abil jõutakse kiiremini abivajajateni.

ÜRO on nimetanud 25. novembri rahvusvaheliseks naiste vastu suunatud vägivalla lõpetamise päevaks. Päeva eesmärk on teadvustada naiste vastu suunatud vägivalda, millel on mitmeid vorme – füüsiline, seksuaalne, psühholoogiline ja majanduslik. Vägivalla all võivad kannatada nii naised, mehed kui ka lapsed. See võib olla suunatud nii eakate kui ka noorte vastu. Paljud juhtumid ei jõua politseini just seetõttu, et vägivalla ohver ei julge sellest teada anda, sest ta kardab oma turvalisuse või elu pärast.

„Aita meil aidata!“ teavituskampaania eesmärgiks ongi juhtida tähelepanu lähisuhtevägivallale ning sellest teavitamisele. Plakatitel kutsutakse üles ühendust võtma näiteks linnaosa piirkonnapolitseinike, linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonna ja lastekaitse juhtivspetsialisti ning erinevate tugikeskustega.

Head Uudised GoodNews