1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. MÄRKA KOOLIBUSSIJUHTI! Parimad on selgunud!
MÄRKA KOOLIBUSSIJUHTI! Parimad on selgunud!

MÄRKA KOOLIBUSSIJUHTI! Parimad on selgunud!

1104094_58572470Varbusel kogunevad täna maanteemuuseumisse Eestimaa parimad koolibussijuhid, kui toimub konkursi “Märka koolibussijuhti” pidulik lõpuüritus.

“Sellise erilise konkursiga soovisime eelkõige tunnustada neid koolibussijuhte, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud ohutu koolitee tagamisele. Märkame parimaid koolibussijuhte, kes on enda õlule võtnud vastutuse tagada koolilaste turvaline tee kooli ja koju,” rääkis Eesti maanteemuuseumi juhataja Kadri Valner konkursist.

Maanteemuuseumi ja Õpetajate Lehe korraldatud konkursile laekus 53 ettepanekut 14 maakonnast. Ettepanekuid tegid nii koolijuhid, õpetajad, omavalitsused kui õpilased ise. Neis tõsteti esile enim juhtide professionaalsust ja tähelepanelikkust turvalisuse tagamisel liikluses, aga ka bussijuhi iseloomuomadusi, mis näitavad, et bussijuhi töö on palju rohkemat kui pelgalt roolikeeramine. „Küll võetakse laste sünnipäevadel bussis laul üles, tänavanurgalt korjatakse peale hilisemad ärkajad, halva ilmaga saavad bussi peale ka külamemmed ning õnnetuse korral antakse kiirelt esmaabi,“ loetles Valner.

Ettepanekute seast valis maanteemuuseumi, maanteeameti liiklusohutuse osakonna, Teede Tehnokeskuse ning Õpetajate Lehe töötajaist koosnev žürii välja seitse enim eeskuju väärivat bussijuhti. Parimateks valiti Osula ja Sõmerpalu põhikooli ning Sõmerpalu lasteaia bussijuht Kalle Kreevald, Mati Sõrmus Tartu Maarja koolist, Margus Laidmets Oru koolist, Igor Raju Varstu lasteaiast Sipelgas ning Krabi koolist, Sirje Karus Oru põhikoolist, Vello Remmel Surju põhikoolist ning Aivar Saarpere Käru põhikoolist.

Head Uudised GoodNews