1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Marko Mihkelson rääkis Türgi asevälisministriga kahepoolsetest suhetest
Marko Mihkelson rääkis Türgi asevälisministriga kahepoolsetest suhetest

Marko Mihkelson rääkis Türgi asevälisministriga kahepoolsetest suhetest

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtus videosilla vahendusel Türgi asevälisministri Faruk Kaymakçıga, kellega arutati kahepoolsete suhete tihendamist, Türgi tegevust regioonis ja Türgi suhteid Euroopa Liidu ja Venemaaga.

Mihkelsoni sõnul on Eesti ja Türgi kahepoolsed suhted tõsised, töised ja asjalikud. „Oleme Türgiga head sõbrad ja liitlased NATO-s,“ kinnitas Mihkelson. Ta tänas Türgit pikaajalise ja olulise panuse eest NATO kollektiivkaitsesse, mille raames osaleb Türgi Balti õhuturbes.

Lisaks kahepoolsetele headele suhetele käsitleti kohtumisel Türgi suhteid Euroopa Liiduga. Mihkelsoni sõnul on Eesti ja Türgi väga olulised partnerid ja loodetavasti tulevikus ka liitlased Euroopa Liidus. „Eesti pooldab, et Türgist saaks kunagi Euroopa Liidu liige. Me näeme, et see teekond on olnud kivine mitmel põhjusel, kuid me loodame, et need karid ületatakse aja jooksul diplomaatiliste läbirääkimiste käigus,“ rääkis Mihkelson. Ta lisas, et Eesti on õigusriik ja toetab rahvusvahelisel õigusel rajanevat maailmakorraldust ning jagab oma sõprade ja liitlastega samu väärtusi, mis on ka Türgi Euroopa Liiduga liitumise eeldus.

Kohtumisel puudutati ka Türgi suhteid Venemaaga, samuti muutusi rahvusvahelistes suhetes Ameerika Ühendriikidega uue presidendi ameti ajal. Türgi pool andis kohtumisel ülevaate oma tegevusest ja mõjust Süürias, Mägi-Karabahhis ja Liibüas.

Head Uudised GoodNews