1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ME OLEME TEIEGA I Mihkelson kohtumisel Moldova presidendiga: me oleme teiega
ME OLEME TEIEGA I Mihkelson kohtumisel Moldova presidendiga: me oleme teiega

ME OLEME TEIEGA I Mihkelson kohtumisel Moldova presidendiga: me oleme teiega

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson rõhutas tänasel kohtumisel Moldova presidendi Maia Sanduga, et kuigi energiakriis on Moldova elanikkonna jaoks hetkel kõige põletavam küsimus, tuleb riigil tervikuna teha tarku valikuid energiaallikate mitmekesistamisel.

„Praegu on hetk, kui Euroopa peab näitama Moldovale oma solidaarsust ning toetama läänemeelse valitsuse reformipoliitikat. See on Moldovale ajalooline võimalus asuda pöördumatult Euroopa Liidu kursile,“ ütles Mihkelson.

Kohtumisel kõneldi Moldova ees seisvatest väljakutsetest võitluses korruptsiooniga, õigusriigi ülesehitamisel, inimeste elujärje parandamisel ja teel Euroopa Liiduga lõimumisel.

Väliskomisjoni esimees osaleb homseni Eesti, Läti ja Leedu parlamentide väliskomisjonide esimeeste ühisvisiidil Chișinăusse Moldovasse. Veel kohtuti Moldova parlamendi esimehe Igor Grosu, aseesimehe Mihail Popșoi ning asepeaministri Vladislav Kulminskiga, samuti välis- ja Euroopa asjade komisjoni esimehe ning riikliku julgeoleku, kaitse ja avaliku korra komisjoni esimehe ja liikmetega. Homme kohtuvad Balti parlamentide väliskomisjonide esimehed Moldova peaministri Natalia Gavrilițaga.

Head Uudised GoodNews