1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Meestepäeva konverentsil räägitakse võrdsest vanemlusest
Meestepäeva konverentsil räägitakse võrdsest vanemlusest

Meestepäeva konverentsil räägitakse võrdsest vanemlusest

Viie vabaühenduse liikmed korraldavad rahvusvahelisel meestepäeval, 19. novembril võrdse vanemluse veebikonverentsi.

Vanematele, ametnikele ja psühholoogidele mõeldud ürituse eesmärk on tutvustada Eestis võrdse vanemluse võimalusi nii kooselus kui ka pärast lahkuminekut.

„Kaasaegsed uurimistööd on näidanud, et lapse jaoks on oluline kiindumussuhe mõlema vanemaga. Ka vanemate lahus olles on oluline säilitada tugev side mõlema täiskasvanuga. Tihtipeale on vanemate kohustused ebavõrdselt jaotunud, mis loovad aluse tülidele nii kooselu ajal kui ka selle lõppemisel. Seetõttu soovime tõsta ühiskonnas teadlikkust, kuidas vanemlust korraldada võrdsematel alustel,“ ütles konverentsi peakorraldaja MTÜ Lapsele Vanemad esimees Elo Madissoon.

Konverentsi peaesineja on sotsiaaldemograaf Berkay Özcan (London School of Economics), kelle uurimistegevus jääb pereprotsesside (lahutus, abielu ja viljakus) ning laste ja majandustulemuste (säästud, tööjõud) ristumiskohta, et mõista sotsiaalset kihistumist.

Ettekannetega esinevad ka võrdõigusvolinik Liisa Pakosta, riigikohtunik Kai Kullerkupp, perekonnaõiguse advokaat Helen Hääl, tuntud pereterapeudid ja pereteemadega tegelevate vabaühenduste esindajad. Konverentsi moderaator on ajakirja Ema peatoimetaja Merle Liivak. Üritus lõppeb vestluspaneeliga lapsevanemate võrdse vanemluse kogemuslugudest.

Konverentsi korraldajateks on Lapsele Vanemad, Eesti Lepitajate Ühing, MTÜ-d Ühendus Isade Eest ja Emale ning vabatahtlikud grupist „Virginia Woolf sind ei karda!“.

Head Uudised GoodNews