1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MEIE ÄGE EESTI I Vaata Eesti külade ja külaelanike auks loodud hümni „Küla elab“ videot
MEIE ÄGE EESTI I Vaata Eesti külade ja külaelanike auks loodud hümni „Küla elab“ videot

MEIE ÄGE EESTI I Vaata Eesti külade ja külaelanike auks loodud hümni „Küla elab“ videot

Eesti külade ja külaelanike auks on loodud oma hümn „Küla elab“, millele valmis hiljuti ka ametlik video, mis on lühikese ajaga kogunud juba ligi 50 000 vaatamist.

Eesti külade hümni „Küla elab“ esitab Nedsaja Küla Bänd koos lauljatar Ithaka Mariaga. Sõnade autoriks on Aapo Ilves ning viisi on loonud Priit Pajusaar ning laul on loodud Eesti Külaliikumine Kodukant MTÜ ja Põlvamaa Liikumine Kodukant MTÜ tellimusel.

„On heameel tõdeda, et Eesti külaliikumise tunnuslaul „Küla elab“, mille esmaettekanne toimus 2019. aasta augustis Räpinas, Eesti Külade XIII Maapäeval, on saanud omale just sellel aastal tuule tiibadesse. See oligi meie unistus ja suur soov luua selline rahvalik laul, mida kõik külad koos laulda saavad ja mis oma sõnumiga tõstaks esile Eesti külaliikumise ja külade väe. Äsja kuulutasime välja Aasta küla just selle laulu saatel ja nüüd kustume kõiki selle aasta jaanipidudel seda oma külades jaanituld süüdates rõõmsalt kaasa laulma. Loodan, et jaanid mööduvad just selle laulu saatel,“ kommenteerib  MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant esindaja Krista Habakukk.

Nedsaja Küla Bändi juht ja karmoškamees Toomas Valk ütleb, et laul on publiku poolt väga hästi vastu võetud. „Mulle teeb suurt rõõmu, et laul on inimeste poolt väga soojalt vastu võetud. Tore on näha, kui kontsertidel hakkavad inimesed meiega koos laulu refrääni „Küla elab, küla jääb“ kaasa laulma.“ Ka Toomasele endale on see üks südamelähedasemaid laule. „See on tore ja südamlik lugu, mis sobib hästi meie külabändi imagoga.  Aapo Ilves on teinud loole sobiva teksti ja Priit Pajusaare veidi lottelik muusika sobib samuti kui valatult. Minu enda lemmikfraas laulust on „…igal eestlasel on oma enda küla vaja“, sest nii see ju tõepoolest ka on.“

Järgmisena on live-esitusena võimalik külahümni kuulata Nedsaja Küla Bändi ja Ithaka Maria esituses juba sel reede, 25. juunil, Värska Seto Folgil.

Head Uudised GoodNews