1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. „Meie Eesti“ tegelusraamat on koos kordustrükiga läbimüüdud
„Meie Eesti“ tegelusraamat on koos kordustrükiga läbimüüdud

„Meie Eesti“ tegelusraamat on koos kordustrükiga läbimüüdud

Maxima Eesti ideest sündinud ja tuntud kirjaniku Epp Petrone kirjapandud tegelusraamat teenis kiiresti oma koha eestlaste südames. Koos kordustrükiga müüdi läbi tavapärasest lasteraamatu trükitiraažist 33 korda kõrgem arv.

„Koostöö Maximaga vastas minu unistusele – sain teha raamatu, mis pakub tegevusi ja samas jääb riiulitele juturaamatuna alles aastakümneteks,“ lausus raamatu autor Epp Petrone ja lisas, et nii kõrge tiraažiga raamatut polnud ta enne Maximaga koostööd kirjutanud.

Kristina Mustonen, Maxima Eesti kommertsdirektor ütles, et sellist menu ja raamatusse kogutavate kleebiste kujunemist omaette valuutaks ei oleks keegi osanud prognoosida. „See kuidas meie raamat on ühendanud ja toonud massiliselt vaimustust on meie jaoks fantastiline tagasiside ja annab suure annuse inspiratsiooni järgmistesse tulevikuprojektidesse, millega samamoodi peresid ühistegevustega liita,“ rääkis Mustonen tegelusraamatu menust.

Maxima tegelusraamat aktiveeris omamoodi rahvaspordi, tuues kokku ja liites kleepsukogumise eesmärgil tuhandeid emasid ja isasid üle Eesti. Ka kujunesid raamatusse kogutavad kleebised omaette valuutaks. „Suhtlusvõrgustikes jagatakse ilmselt veel mõnda aega, ka pärast kampaania lõppemist üks-ühele kursiga kleebiseid. Silma on jäänud ka kleebiste vahetamised mõne kauba vastu,“ tõi kommertsdirektor näiteid tegelusraamatu üle-eestilisest fenomenist.

Kogupere raamat “Meie Eesti” oli saadaval kõikides Maxima kauplustes üle Eesti seda eesti ja vene keeles, trükitiraaž koos kordustrükiga oli 33 000 eksemplari ja ühe raamatu hind oli sent vähem kui neli eurot. Võttes arvesse raamatu tiraaži ja müügiedu, on tegemist konkurentsitult müüduima tegelusraamatuga.

Hea teada:                                                                                                                          

  • Tegelusraamat on 100% läbimüüdud
  • Tegelusraamatu näol on tegemist Maxima ja Petrone Print pühendusega Eesti 100. juubeliaastaks
  • Esmatrükk oli 26 000 raamatut, täiendav trükk 7000 eksemplari, mis teeb raamatu kogutiraažiks 33 000
  • Tavapärane lasteraamatute trükiarv on 1000 eksemplari
Head Uudised GoodNews