1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MEIE INIMESED MUJAL! Soome eestlased annavad täna Helsingis Eesti juubeli galakontserdi
MEIE INIMESED MUJAL! Soome eestlased annavad täna Helsingis Eesti juubeli galakontserdi

MEIE INIMESED MUJAL! Soome eestlased annavad täna Helsingis Eesti juubeli galakontserdi

Soomes elavad eestlased tähistavad neljapäeval, 22. veebruaril Helsingi Aleksandri teatris Eesti juubelit võimsa kontsertetendusega, mille saadab otse-eetrisse raadiojaam Finest FM.

Et galakontserdi pääsmed on välja müüdud, teeb raadio Finest FM kingituse kõigile neile, kes piletit soetada ei jõudnud – nimelt läheb kontsert täna algusega kell 19 otse-eetrisse.

Kodumaa jääb alati kodumaaks

“Kodumaa jääb alati kodumaaks ning sõltumata sellest, kus eestlane parasjagu elab, ei muuda tema juurte olulisust miski. Oleme uhked, et saame üheskoos Soomes elavate eestlastega tähistada meie Eesti 100. sünnipäeva,” ütles Finest FM-i nimel Enari Maiste.

Helsingi Eesti Muusikastuudio korraldatud suurüritusel astub lavale enam kui 150 muusikut. Maailmaesiettekandes kõlab noore helilooja Rasmus Puuri uudisteos “Meie juured ei ole lapsepõlves”, mis on kirjutatud Karl Ristikivi tekstile ja pühendatud Soomes elavale eesti kogukonnale. Solistid on sopran Annika Lumi, bariton Silver Lumi ja bass Kristjan Mõisnik. Teost dirigeerib autor isiklikult.

Publiku ette astuvad Helsingi Eesti naiskoor, Helsingi Eesti Muusikastuudio mudilas- ja lastekoor, Tampere Eesti koor, segakoor Siller, EBS-i kammerkoor ning Rasmus Puur koos Vanalinna hariduskolleegiumi keelpilliorkestriga. Tegemist on esimese korraga, kus niivõrd paljud Soomes tegutsevad ja eesti lauljatest koosnevad koorid korraga ühel laval kohtuvad.

Kontsertetenduse korraldajad ootavad kõiki kas Helsingi Aleksandri teatrisse või raadiote lähedusse ja soovivad head Eesti Vabariigi 100. aastapäeva.

Homsest kuni pühapäevani täidab Finest FM-i eetrit ainult eesti muusika. Lisaks sellele on 23. veebruari hommikuprogrammis ja vabariigi aastapäeva õhtuses soovisaates kõigil võimalus üksteisele raadiotervitusi saata.

Veel suuremalt tähistab Finest FM Eesti 100. ja enda viiendat sünnipäeva 16. märtsil korraldatava retropeoga, kus kõlavad hullutavad hitid palavalt armastatud Nancy’, Caatri ja Mari-Liisi, Astra, Estini ja DJ Märt Rannamäe esituses.

Alates 2. märtsist jookseb Soome kinodes aga film “Klassikokkutulek 2”.

Head Uudised GoodNews