1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MEREPÄEVAD! Merepäevadel viib projekt “Erilised purjetajad” erivajadusega inimesed merele
MEREPÄEVAD! Merepäevadel viib projekt “Erilised purjetajad” erivajadusega inimesed merele

MEREPÄEVAD! Merepäevadel viib projekt “Erilised purjetajad” erivajadusega inimesed merele

Villu Urban tutvumas purjetamiskooli võimalustega
Villu Urban tutvumas purjetamiskooli võimalustega

Eesootaval nädalavahetusel toimuvate Tallinna Merepäevade raames tutvustavad Eesti Paraolümpiakomitee ja Noblessneri Purjetamiskool erivajadusega inimestele purjespordi võimalusi.

Erivajadusega purjetamishuvilistele antakse pühapäeva õhtul Noblessneris ülevaade ohutusest, paadi ehitusest ja lihtsamatest manöövritest ning pakutakse neile võimalust omandatut kogenud juhendajate käe all ka merel praktiseerida.

Projekti eestvedaja Külli Haava sõnul on parasportlased maailmas purjetamises võistelnud pea kolmkümmend aastat. “Eestis ei ole purjetamissport erivajadustega inimesteni veel jõudnud, ent loodame sel nädalavahetusel leida neid invasportlasi, kes sooviksid alustada regulaarsete treeningutega ning miks mitte võtta sihiks ka võistlussportlase karjäär,” rääkis Haav. Tema sõnul saavad füüsilise erivajadusega inimesed väga edukalt iseseisvalt purjetamisega hakkama.

Nägemispuudega Rea Kukk tutvub RS Feva sportpaadiga
Nägemispuudega Rea Kukk tutvub RS Feva sportpaadiga

“Korraldame projekti sedavõrd rahvarohkel sündmusel muuhulgas ka selleks, et erivajadusega inimeste nägemine linnapildis ja spordimaastikul muutuks üha tavapärasemaks vaatepildiks, mida viltu vaatamise asemel hoopis toetatakse ja julgustatakse,” kinnitas Külli Haav.

Kõik parasportlased on oodatud projektis osalema pühapäeval kell 18.00 Noblessneri sadamasse. Vajalik on eelregistreerimine. Täpsemat infot leiab sündmuse Facebooki-lehelt “Erilised Purjetajad”.

Purjetamine toimub kahemehepaatidega, milles kapteniks võistluspurjetaja, eelnevalt kaldal instrueerimine ja päästevahendite jagamine. Purjetamishuvilisi juhendavad Noblessneri purjetamiskooli treener Jaak Lukk ja kogenud parapurjetaja Anre Nõmme.

Head Uudised GoodNews