1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Merivälja kooli laienduseks on plaanitud ligi 800 000 eurot
Merivälja kooli laienduseks on plaanitud ligi 800 000 eurot

Merivälja kooli laienduseks on plaanitud ligi 800 000 eurot

Merivälja kool saab juurde klassiruume ja ajakohase ventilatsioonisüsteemi, samuti saab värskendust hoone välisilme. Ehitustööd plaanitakse lõpetada järgmise aasta sügisel.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul panustab Tallinna uue aasta haridusvaldkonna eelarve tublisti ka Pirita haridusasutustesse. „Aastaid Pirital lahendamatuna püsinud koolikohtade kriis saab leevendust nii Merivälja kooli kui ka Pirita majandusgümnaasiumi laiendamisega,” märkis Liinat.

Linnaosavanem nentis, et Merivälja kool on aastaid vaevelnud ruumikitsikuses ja õpilaste arvu kasvu tõttu ei mahu kõik lapsed koolimajja ära. „Praegu aitavad ruumipuudust pehmendada moodulmajad, kuid see on ajutine lahendus, mida kool saab lepingu järgi kasutada veel vaid veidi üle aasta ehk kuni 2022. aastani. Praeguse kava kohaselt alustatakse Merivälja kooli laiendusega kevadel ning kui kõik sujub, peaksid tööd valmis olema 2021. aasta sügisel,” sõnas Liinat. Juurdeehitusega lisandub Merivälja kooli neli uut klassiruumi ja kolm eriõppe kabinetti. Samuti saab kool ajakohase ventilatsioonisüsteemi. Värske väljanägemine antakse ka kooli välisilmele.

„Praegust Merivälja kooli hoonet ei lammutata ja ehitustöid kavandatakse nii, et koolipere ei pea laiendustööde ajaks asenduspinnale kolima,” täpsustas Liinat. Ta lisas, et hoone asendiplaan jääb üldiselt samaks, kuid muutub ruumide paigutus. „Näiteks on ühe võimaliku uue elemendina eskiisprojektis pakutud klaasist seintega vestluskabiine,” tõi Liinat näite. Eskiisprojekti on teinud Arhitektrum OÜ.

Tallinna 2021. aasta linnaeelarve eelnõu kohaselt on Merivälja kooli laiendamiseks 791 000 eurot (koos käibemaksuga).

Merivälja kool avati 1948. aastal kolmeklassilisena ja 1993. aastal korraldati ümber kuueklassiliseks kooliks. 2015. aasta sügisest on Merivälja kool põhikool, kus praegu õpib 550 õpilast.

Head Uudised GoodNews