1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Metsakogusse registreerus ligi 200 huvilist
Metsakogusse registreerus ligi 200 huvilist

Metsakogusse registreerus ligi 200 huvilist

Metsakogusse registreerus järgmise kümnendi metsanduse arengukava koostamiseks ligi 200 huvilist. 15. märtsi hommikul valitakse neist avaliku loosiga 50 inimest, kes kogunevad metsandusprobleemidele lahendusi otsima juba märtsi lõpus.

„See, et nii palju inimesi on valmis oma kaks nädalavahetust metsanduse käekäigu suunamisele pühendama, näitab selgesti, kuivõrd ainuõige samm oli pakkuda niivõrd laiapõhjalist kaasa rääkimise võimalust arengukava koostamisel,“ rõõmustas keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp.

Valikust jäävad välja juba juhtkogus osalevad inimesed ja otseselt protsessi kaasatud huvirühmade liikmed. Püüeldakse territoriaalse, soolise, vanuselise ja sotsiaalse tasakaalu poole.

Metsakogu liikmed kogunevad 30.-31. märtsini ja 6.-7. aprillini. Arutelude tulemusel vormistatakse ettepanekud metsandusprobleemide lahendamiseks. Metsakogu valitud esindajad osalevad ettepanekutega maikuus huvirühmade aruteludel. Huvirühmade arutelude ettepanekud esitatakse juhtkogule, kes esitab tervikteksti keskkonnaministrile.

Tervikteksti esitab keskkonnaministeerium 2020. aasta kevadeks valitsusele, kes edastab selle riigikogule kinnitamiseks.

Head Uudised GoodNews