1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Minister Liina Kersna: kandku teid ka edaspidi kogemus ja tunne, mis aitas teil täna siia jõuda
Minister Liina Kersna: kandku teid ka edaspidi kogemus ja tunne, mis aitas teil täna siia jõuda

Minister Liina Kersna: kandku teid ka edaspidi kogemus ja tunne, mis aitas teil täna siia jõuda

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna tunnustas täna koos Vabariigi Presidendiga Kadriorus toimunud vastuvõtul silmapaistvaid koolilõpetajaid. Minister soovis, et lõpetajad kannaks ka edaspidi kogemus ja tunne, mis on aidanud seniste tulemusteni jõuda.

„Teie eilsed valikud on toonud teid täna siia ja teie tänased valikud kujundavad meie ühise Eesti, aga ka kogu maailma homset päeva. Teil on võimalus, kui mitte öelda kohustus, muuta oma tegudega maailma paremaks paigaks,“ sõnas Kersna.

„Teie olete oma kohanemisoskust viimasel aastal viimistlenud ilmselt pea täiuslikkuseni. Oludega hästi kohanedes on kõik võimalik. Kohanemisvõime on tähtis pea igas valdkonnas, kuhu suundute. Teid pani elu distantsõppel olukorda, kus te pidite kohanema, et hoolimata muutunud oludest liikuda eesmärgi poole,“ tunnustas Kersna tublisid koolilõpetajaid.

Minister innustas ka noori ennast ja oma hirme ületama ning uusi olukordi ja kogemusi katsetama: “Mõnest uksest sisse piiludes võib jalg ja hing sees väriseda. Kas ma saan hakkama? Teadke – te saate alati hakkama. Isegi siis kui te kukute. Me kõik vahepeal kukume. See on normaalne elu osa ja õppimise koht. Vaadake endaga tõtt, avage julgelt uksi, mis elu teie ette asetab!“

Vastuvõtule oli kutsutud ligi 650 tänavust üld- ja kutsehariduse ning kõrgkoolide lõpetajat igast Eesti koolist. Vastuvõtt silmapaistvatele koolilõpetajatele toimub alates 1922. aastast.

Head Uudised GoodNews