1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Reps osaleb G7 haridusministrite tippkohtumisel Pariisis
Reps osaleb G7 haridusministrite tippkohtumisel Pariisis

Reps osaleb G7 haridusministrite tippkohtumisel Pariisis

Täna osaleb minister Mailis Reps esmakordselt G7 haridusministrite tippkohtumisel, mille peamised teemad on võrdne ligipääs haridusele, võitlus koolikiusamisega ning alushariduse ja õpetajaametiga seonduvad väljakutsed.

Tegemist on esimese korraga, kui Eesti G7 kohtumisest osa võtab. „Esimest korda G7 kohtumisele kutsutud Eestile on see suureks tunnustuseks ja kinnituseks, et meie haridussüsteem on maailmale eeskujuks,“ sõnas Reps.

Prantsusmaa haridusminister Jean-Michel Blanquer märkis kutses Repsile, et Eesti innovaatiline haridus on maailmale eeskujuks. Lisaks suurepärastele tulemustele PISA testides hinnatakse kõrgelt Eesti saavutusi nii hariduse digipöördel, Eesti EL-i Nõukogu eesistumise ajal kui ka ühe võrdseima haridussüsteemi loomisel maailmas. Blanquer usub, et G7 riikidel on võimalik õppida Eesti kogemustest ja teadmistest. Koos Eestiga osalevad aruteludel veel kaks hariduse tippriiki Argentina ja Singapur.

Lisaks kohtub Reps Kanada New Brunswicki ja Quebeci provintsi haridusministritega ning annab üle auhinna õpilaskonkursi võitjatele. Konkursi teemaks oli „7 meedet ebavõrdsuse vastu võitlemiseks hariduses“ ning selles osalesid Prantsusmaa erinevate regioonide ja linnade õpilased.

G7-sse kuuluvad seitse maailma suurima majandusega riiki: Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapan, Suurbritannia ja Ameerika Ühendriigid.

Head Uudised GoodNews