1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mitmekesisuse kuu avavad lõbus viktoriin ja näitus põlvkondadest
Mitmekesisuse kuu avavad lõbus viktoriin ja näitus põlvkondadest

Mitmekesisuse kuu avavad lõbus viktoriin ja näitus põlvkondadest

Mai on Euroopa mitmekesisuse kuu ja Eestis on selle tähtsündmuseks üle-eestiline mitmekesisuse päev 11. mail. Eesti Inimõiguste Keskus avab mitmekesisuse kuu põlvkondade mitmekesisusest kõneleva fotonäitusega, mida tutuvustab igal nädal eri giid ja kuulutab välja mitmekesisuse viktoriini, kus igaüks oma teadmisi proovile saab panna.

Keskuse kogukonna eestvedaja Marleen Armei sõnul on mitmekesisuse kuu hea võimalus pöörata tähelepanu igaühe panusele meie ühiskonnas ning märgata vastandumise asemel just seda, kuidas erinevused meid kokku toovad. “Tänavuse mitmekesisuse kuu teema on “sildu luues”, mis keskendub ühisosade leidmisele inimeste, kogukondade ja põlvkondade vahel. Näitamaks seda, kuidas erinevad elukogemused ja vaatenurgad meie ühiskonda rikastavad, avame 3. mail koostöös MTÜ Eesti Tänavafotograafia ja Telliskivi Loomelinnakuga Kolme puu galeriis fotonäituse, mille keskmes on just eri põlvkonnad ja vanuseline mitmekesisus,” sõnas Armei.

Lisaks saavad huvilised alates tänasest oma teadmiste mitmekesisust testida lõbusal ja harival mitmekesisuse päeva veebiviktoriinil eesti või inglise keeles. Euroopa Komisjon koos võrdõigusvoliniku Helena Dalliga avab ametlikult 2022. aasta Euroopa mitmekesisuse kuu 28.–29. aprillil kõrgetasemelise mitmekesisuse üritusega, millest samuti on kõigil veebi vahendusel võimalik osa saada.

  • Inimõiguste keskus kutsub kõiki Eesti inimesi mitmekesisuse kuud ja päeva tähistama!
  • Osale avalikel mitmekesisuse kuu üritustel ja võta ka enda kollektiivis, koolis või sõpruskonnas midagi mitmekesist ette.
  • Inspiratsiooni ja lisainfot leiab aadressil www.mitmekesisus.ee!
Head Uudised GoodNews