1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mitmike kokkutulek ootab kaksikuid ja kolmikuid lustima
Mitmike kokkutulek ootab kaksikuid ja kolmikuid lustima

Mitmike kokkutulek ootab kaksikuid ja kolmikuid lustima

Fotod: Pixabay

11. augustil toimub seitsmendat korda kauaoodatud Mitmike kokkutulek, mis toob kokku pered, kus kasvamas kaksikud ja kolmikud ning nende õed-vennad. Sel aastal kohtutakse teadmisi ja lusti täis päeval Eesti Vabaõhumuuseumis.

„Meie käest on küsitud, kui vanadele lastele on Mitmike kokkutulek mõeldud. Kõik lapsed on täpselt parajas vanuses, kõige väiksemad osalejad on olnud vaid 1-kuused ja veidi pisemad alles ema kõhus. Aktiivset ja nutikat tegevust jagub otse loomulikult suurematele lastele ning teadmisi saavad täiendada ka vanemad,“ julgustab korraldustiimi liige Kadri Talva-Ots kõiki mitmikeperesid sündmusel osalema. „Perede jaoks on alati olnud väga oluline omavaheline kogemuste jagamine ning ühise vestlusteema leiab iga osalejaga.“

Viimase kolme aastaga on osalevate perede arv hüppeliselt kasvanud, jõudes möödunud kokkutuleku ajal 200 perekonnani. Keskmises mitmikeperes kasvab kolm last.

„Pered ootavad kokkutulekut, sest keegi ei küsi siin nö tüüpilisi küsimusi, nt kas on ikka kaksikud, kuidas te neid ikka toidate jmt. Ka lapsed ise saavad rahulikult omavahel suhelda ning lisaks igal kokkutulekul uues valdkonnas oma teadmisi täiendada. Sel korral pühendame sündmuse ellujäämisele ja hakkamasaamisele, seda sõna otseses mõttes – esmaabist orienteerumiseni, igapäevafüüsikast füsioterapeutideni,“ tutvustab korraldustiimi liige Mirjam Treiel. „Päev tuleb väga sisukas ja mänguline ning loomulikult saavad lapsed mõnusalt lustida.“

Traditsiooniliselt peetakse ka suur ühispiknik ning võetakse vastu väljakutse mahutada ühisele pildile enam kui 1000 osalejat.

Vaid 15. juulini saab pakkuda Mitmike kokkutulekulekule väga vajalikku toetust Hooandjas, kus videost saab teada, miks pered seda päeva väga ootavad.

Mitmike kokkutulekut korraldavad vabatahtlikult kolm naist, kelle peres sirgumas kaksikud ja nende õed-vennad.

Mitmike kokkutuleku toimumisele annab oma panuse ka Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.

Mitmike kokkutulekule saab registreeruda kuni 6. augustini SIIN.

Mitmikuid saab toetada SIIN!

Head Uudised GoodNews