1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mitmike kokkutulek toimub tänavu Türi elamuspargis
Mitmike kokkutulek toimub tänavu Türi elamuspargis

Mitmike kokkutulek toimub tänavu Türi elamuspargis

Selle suve suurim seiklus ootab mitmike peresid 3. augustil Türi elamuspargis.

Mitmikke ehk kaksikuid, kolmikuid ja nelikuid ning nende õdesid-vendasid kasvatavad pered kohtuvad üle-eestilisel sündmusel juba kaheksandat korda.

„Kokkutulek on päev, kus igas vanuses mitmike vanemad leiavad kiirelt ühise jututeema. Perede jaoks on väga oluline nii sündmuse sotsiaalne aspekt kui ka teadmine, et lisaks aktiivsetele tegevustele saavad igas vanuses lapsed koguda olulisi tarkuseid,“ sõnas Kadri Talva-Ots korraldustiimist. „Kindel on, et keegi ei ole liiga noor ega vana kokkutulekul osalemiseks: väiksemad saavad rahulikult aega veeta beebialas, suuremad teadmisi täiendada, sportlikku päeva veeta ja kõrgustes julgust proovile panna.“

Traditsiooniliselt peetakse ühispiknikku ja mahutatakse 130-150 osalevat perekonda koos ligi 450 lapsega suurele grupipildile. Tänu toredatele toetajatele ootab eelnevalt registreerunud peresid kinkekott ja fortuuna jagab õnne loosimisel.

„Suuname sel korral tähelepanu ka targale tarbimisele ja ees ootab esmakordselt mänguasjade vahetus. Mitme lapsega peredel kipub ajaga ikka lelusid kogunema, millega enam ei mängita. Nii aga leiavad mänguasjad uued omanikud ja toovad rõõmu juba järgmistele väikestele omanikele,“ tutvustab uuendusi Mirjam Treiel korraldustiimist.

Head Uudised GoodNews