1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Monika Haukanõmm: Vabaerakond tänab kogukondi kasvava toetuse ee
Monika Haukanõmm: Vabaerakond tänab kogukondi kasvava toetuse ee

Monika Haukanõmm: Vabaerakond tänab kogukondi kasvava toetuse ee

Monika Haukanõmm
Monika Haukanõmm

Vabaerakonna aseesimees Monika Haukanõmme sõnul on EMOR-i uuringu tulemused, mis näitavad Vabaerakonna tõusu 2 protsendipunkti võrra, erakonna jaoks head. „Saime küll tagasihoidlikku, samas ikkagi positiivset tagasisidet meie tegevusele – peame oluliseks toetada üle Eesti kohalikke kogukondi, toetada haldusreformi puhul mõistlikke otsuseid ning kandideerimist kohalikes valimisliitudes,“ ütles Haukanõmm. Kohaliku ja riikliku poliitika ülesanded on erinevad, erakondade ideoloogiasõjad ei tohiks tungida iga valla ja linna tänavatele.

Sotside toetuse järsu languse on põhjustanud nende keelamiste ja piiramiste poliitika, mis Eesti inimeste arvates ei ole kõige parem riigivalitsemise viis. Vabaerakond on seisnud mõõduka riigi sekkumise ja usaldusel põhineva ühiskonna eest ja valijad on seda heaks kiitnud. Kahe suure erakonna – Reformierakonna ja Keskerakonna – jätkuv vastasseis kahjuks jätkub, vaatamata mõlema erakonna juhivahetusele. Vabaerakonna eesmärk on pakkuda sellisele lihtsustatud poliitikale tugevat ja sisulist alternatiivi.

IRLi toetajate arv väheneb ja see on nende valitsuses olemise paratamatus, sest nad jäävad kahe vasakpoolse erakonna varju. See valitsus tervikuna ei ole üksikisiku vabaduse ja ettevõtlikkuse usku, mis on ju parempoolse maailmavaate põhipostulaat.

Head Uudised GoodNews