1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MOODNE JA LOODUSSÕBRALIK I President väärtustab riietumisel taaskasutust ja loodushoidu
MOODNE JA LOODUSSÕBRALIK I President väärtustab riietumisel taaskasutust ja loodushoidu

MOODNE JA LOODUSSÕBRALIK I President väärtustab riietumisel taaskasutust ja loodushoidu

Meie president Kersti Kaljulaid on paljudele eeskujuks, kuidas riietuda maitsekalt ning loodussõbralikult. Näiteks kannab president Saksamaa presidendi kingitud Adidase jooksujalanõusid, mis on valmistatud ookeanist kogutud plastijäätmetest ning vastuvõtul oli tema kleit valmistatud kangajääkidest ning saanud inspiratsiooni looduse hoidmisest.

Selleaastaseks iseseisvuse taastamise päeva vastuvõtuks valminud presidendi kleit on saanud inspiratsiooni Tallinna Pelguranna lasteaiapere joonistatud kavandist „Eesti loodus”, mis väärtustab taaskasutust ja loodushoidu.

Disainer Reet Aus on loonud presidendi kantseleiga varasemalt koostööd teinud moeloojate Iris Janvieri, Liisi Eesmaa ja Lilli Jahilo kangajääkidest tänavuse esindusrõiva, mis tuletab meile kõigile meelde, et planeedi ressursid on piiratud ja ainuõige viis on uuesti kasutada juba olemasolevat.

Tulevikumood on selgelt taaskasutuse päralt ka kõrgeimate riigiesindajate seas, näiteks on presidendi garderoobis Saksamaa presidendi Frank-Walter Steinmeieri kingitud Adidase jooksujalanõud, mis on valmistatud ookeanist kogutust plastijäätmetest.

Head Uudised GoodNews