1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MUINASJUTUPÕLD! Ookatku külas kohtab tegelasi vendade Grimmide muinasjuttudest
MUINASJUTUPÕLD! Ookatku külas kohtab tegelasi vendade Grimmide muinasjuttudest

MUINASJUTUPÕLD! Ookatku külas kohtab tegelasi vendade Grimmide muinasjuttudest

Tegelased vendade Grimmide loomingust ja Muinasjutupõllu rajamise eestvedajad Foto: erakogu
Tegelased vendade Grimmide loomingust ja Muinasjutupõllu rajamise eestvedajad
Foto: erakogu

Möödunud pühapäeval avati Jõgevamaal Torma vallas Sadala – Vaiatu teeääres paiknevas Ookatku külas muinasjutupõld  vendade Jacob ja Wilhelm Grimmi kirjutatud lugudest tuntud tegelaste tutvustamiseks.

Teemapargi rajamise projektijuht Valdi Reinase sõnul on vaatamiseks pandud kolmkümmend neli tegelaskuju kümnest vendade Grimmide muinasjuttudest. “Nii seisavad  Ookatku külas Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi, Punamütsike ja Vanaema voodise roninud Hunt, Tuhkatriinu, Lumeeit, Saabastega Kass, Okasroosike jne. Üheks keerulisemaks ettevõtmiseks oli Rapuntsli lossi valmis ehitamine. Neljameetrine pats tüdrukule punuti köiest. Tegelaskujude juures saab lugeda ka muinasjuttude sisust.”

Projekti käimalükanud Sadala Hoolekande Ühingu eesvedaja Luule Väina sõnul kestis kujude meisterdamine mitmeid kuid. “Töös lõid aktiivselt lõid kaasa inimesed külakogukonnast ja kaugemaltki. Iseäranis pakkus tegevus huvi noortele,” märkis ta.

“Muinasjutupõld  toob külaellu elevust ja hingekosutust. Tänases asises maailmas vajavad muinasjuttudest laekuvaid emotsioone nii lapsed kui ka täiskasvanud,” arvas nelja lapse ema Ülvi Nool, kes on Carl Robert Jakobsoni nimelise Torma põhikooli ja Torma lasteaed Linnutaja hoolekogu liige ja ühtlasi Torma vallavolikogu esimees.

“Usutavasti suurendab muinasjutu tegelaste teemapargi avamine turistide arvu nii Torma vallas kui ka Jõgevamaal tervikuna. Tunnevad ju Grimmide loomingut inimesed väga paljudest maadest,” lisas omavalitsusjuht.

“Muinasjutupõllu rajamist toetasid  Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapital, Torma vald, firmad Sadala Agro, Socfcom, Ookatku külas elav heategevuse edendaja Eckard Klug ja mitmed teised abivalmid inimesed,” ütlesid  Valdri Renas ja Luule Väin.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews