1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. MULDA SAI 5500 PUUHAKATIST I Raplamaal toimus ühine metsaistutamine
MULDA SAI 5500 PUUHAKATIST I Raplamaal toimus ühine metsaistutamine

MULDA SAI 5500 PUUHAKATIST I Raplamaal toimus ühine metsaistutamine

Raplamaal Oraniku külje all paikneval raielangil toimus neljapäeval, 5. mail Alexela esimene kogukonnapäev, mille raames istutasid Alexela kogukonnaprogrammiga liitunud maha 5500 puud.

Energiaettevõtte päeva raames sai õppida nii metsaistutamist kui metsast leiduvast toitu valmistama ja ka meie siinset loomariiki tundma õppida.

Foto: Alexela

Päeva juhtinud Reigo Ahven, kes on ka keskkonnavaldkonna mõjuisikuks valitud, sõnas: “Mets on meie jaoks suur väärtus ning Alexela pakutud võimalusega tuli kogukond väga hea meelega kaasa. Koos nägime, et metsaistutamine vajab veel veidi harjutamist, aga lõppkokkuvõttes on see igas vanuses inimesele rõõmu pakkuv ja jõukohane tegevus.“

Foto: Alexela

AS Alexela tegevjuht Aivo Adamson: “Äriettevõtetel on tänu oma kliendibaasile võimalik soodustada ühiskonnas vajalikku muutust, et üheskoos panustada kestlike eesmärkide saavutamisse. Me oleme otsustanud, et kohtume oma kliendiga ka väljaspool tanklaid ja panustame kogukonnana ühiskondlikult olulistesse väärtustesse nagu näiteks mets. On rõõm näha, et oleme tabanud ühiskonna üht olulist fookuspunkti. Tänane päev oli väga meeleolukas ja koos nii suure hulga inimestega sõrmed mullaseks teha oli puhas rõõm, olen kõikidele osalejatele väga tänulik ja paneme aga sama väega edasi.”

Äriettevõtetel on tänu oma kliendibaasile võimalik soodustada ühiskonnas vajalikku muutust, et üheskoos panustada kestlike eesmärkide saavutamisse.

Foto: Alexela

Toimunud üritus on osa Alexela kogukonnaprogrammist, mis annab igale inimesele võimaluse panustada looduskeskkonna parendamisse. Ühe paagitäie tankimine Alexelas toob Eesti metsadesse keskmiselt neli uut puuistikut.

Foto: Alexela

Kogukonnaprogrammi raames istutatakse puid ka kasutusest väljas olevatele põllumaadele, mis loob kindlustunde, et ka järgnevad põlved saavad näha tervet ja tugevat metsa. Metsa istutavad Alexela lepingulised partnerid metsaühistud ja seda tehakse kaks korda aastas metsaistutamise perioodil.

Foto: Alexela

“Suured muutused saavad alguse väikestest sammudest ja võimalus langetada teadlikumaid tarbimisvalikuid on kõigil. Kogukonnaprogrammiga soovime Eesti inimestele pakkuda võimalikult mugavat võimalust oma sõitudest tulenevat keskkonnajalajälge kas või pisut korvata. Sellega liitumine on kõige lihtsam viis teha oma tankimisvajaduste täitmise kõrval head ka loodusele,” sõnas Adamson.

Suured muutused saavad alguse väikestest sammudest ja võimalus langetada teadlikumaid tarbimisvalikuid on kõigil.

Monika Kuzmina Peatoimetaja