1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mulgi nädala tähtsündmus: Mustlas tähistati Mulgimaa lipu päeva
Mulgi nädala tähtsündmus: Mustlas tähistati Mulgimaa lipu päeva

Mulgi nädala tähtsündmus: Mustlas tähistati Mulgimaa lipu päeva

11.-17. oktoobrini toimub Mulgi nädal, mille kulminatsiooniks oli Mulgimaa lipu päev 12. oktoobril.

Päeva tähistati Mustlas Mulgi majaka juures. Koguneti Tarvastu gümnaasiumi juures, kus toimus rongkäik, lipuheiskamine ja kontsert. Ühtlasi esitleti Mulgi sõnaraamatu 1. köite veebiversiooni ja toimus sõnaraamatute seminar. “Mulgi keel on üks kõige olulisemaid Mulgimaa identiteedi osasid, tänapäeva kultuuriruumis eristuv väärtus, millele pööras tähelepanu ka meie riigipea Kersti Kaljulaid, kes oma viimasel ringkäigul külastas äsja Mulgimaad,“ rääkis Mulgi Kultuuri Instituudi juhataja ja soome-ugri kultuuripealinna eestvedaja Ave Grenberg.

Terve nädala jooksul toimub rohkelt erinevaid kultuurisündmusi, Mulgimaa noored saavad võimaluse õppida rahvusvaheliselt tunnustatud filmimaailma tipptegijatega ja koolides toimuvad pärimusmuusika kontserdid.

„2021. aasta on Mulgimaa jaoks erakordselt tähendusrikas. Esmakordselt kannab meie ajalooline pealinn Abja-Paluoja soome-ugri kultuuripealinna tiitlit, mis tähendab, et teadmine Mulgimaast, inimestest ja kultuurist jõuab meie 25 miljoni hõimlaseni. Eesootava hõimukuu ja Mulgi nädala tähistamine tõotab tulla seda suurejoonelisem ja sisukam, sest pöörame lisaks meie enda loole tähelepanu just soome-ugri rahvastele ja nende väärtuslikule kultuuripärandile, kaasates kultuuriprogrammi võimalikult palju noori,“ lisas Grenberg.

Head Uudised GoodNews