1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mupo eestvõtmisel lahkus Põhja-Tallinnast kuulus romukallur
Mupo eestvõtmisel lahkus Põhja-Tallinnast kuulus romukallur

Mupo eestvõtmisel lahkus Põhja-Tallinnast kuulus romukallur

Käesolev nädal oli mupo Põhja-Tallinna piirkonnainspektoritele oluline teetähis – teisaldati teadaolevalt kõige kauem paigal seisnud romusõiduk piirkonnas. Tegemist on kohaliku kogukonna seas kuulsust kogunud ja meelehärmi tekitanud suure, keskkonnale ohtlikuks muutunud kalluriga, mis ligi kaheksa aastat kasutult lähikonnas seisnud. Kuulsa kalluri teisaldus kujunes eriliseks – kui tavalise romu teisaldus tehakse ära ca 30 minutiga, siis romukalluri võttis aega 2,5 tundi.

“Selle veoki osas on meile aastate jooksul laekunud kümneid kaebusi. Kõigepealt häiris elanikke see, et nende majade vahetus läheduses seisab aastaid suuremõõtmeline kallur, mis võtab ruumi ja riivab silma, aga millega keegi ei sõida. Teiseks hakkas kalluri kasti vaikselt kogunema lähedal olevate majade prügi,” kirjeldas olukorda mupo piirkondlik peainspektor Pavel Boitsov. “Lõpuks pani keegi kasti sisu põlema ja oli reaalne oht, et see süütab lähedal asuvad puitmajad. Halvima stsenaariumi puhul võinuks see ridamisi süüdata terve kvartalijao, valdavalt puidust ehitatud vanu puithooneid. Õnneks suudeti olukord kontrolli alla võtta”.

Boitsovi sõnul on “kuulsa kalluri” lahkumisega romude teema Põhja-Tallinnas suures osas lõppenud. Kui veel paar aastat tagasi võis pea igas kolmandas hoovis märgata mõnda mahajäetud sõidukit, siis nüüdseks on sellest saanud pigem erand.

“Koos hea kolleeg Oksana Sviridenkoga oleme Pühja-Tallinnas kahe aastaga suutnud vabaneda 230-st romust ja uinuvast sõidukist. Meile on teada, et piirkonnas on veel umbes 40 tänavatele unustatud või kasutult seisvat autot, mis hinnalist parkimisruumi ära võtavad. Siiski ei ole need romusõidukid, kuigi mõnel kasvab sammal katusel ja rehvid on tühjad. Tegemist on nö uinuvate sõidukitega – autodega, mis on komplektsed, aga mida ei ole pikka aega kasutatud,” selgitab Boitsov.

Mupo tänab kõiki, kes pärast piirkondlike inspektorite selgitustööd oma romuautod vabatahtlikult tänavatelt ja hoovidest ära on viinud.

Head Uudised GoodNews