1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MUPO KIIDAB NOORI! Mupo: noored on praeguses olukorras tublid ja eeskujuks ning toeks täiskasvanutele
MUPO KIIDAB NOORI! Mupo: noored on praeguses olukorras  tublid ja eeskujuks ning toeks täiskasvanutele

MUPO KIIDAB NOORI! Mupo: noored on praeguses olukorras tublid ja eeskujuks ning toeks täiskasvanutele

Mupo tunnustab kõiki koolinoori, kes on kuulda võtnud soovitust kodus püsida, hoolsalt õppida ja mitte ringi hängida kaubanduskeskustes või muudes käidavates kohtades.

Mupo suurendas esmaspäevast alates patrullide arvu, et hoida silma peal kaubanduskeskustel, vältimaks noorte spontaanseid kogunemisi.

“Esimesed kolm e-õppe koolipäeva on näidanud, et noored on mõistnud olukorra tõsidust ning valdavalt püsitakse avalikust linnaruumist eemal,” ütles munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere. “See on väga super tulemus! Kiidame ka lapsevanemaid, koole, õpetajaid, treenereid ja ka meediat, kelle sõnumid – kodus püsida ja hoolsalt õppida, vältida kaubanduskeskustes hängimist – on hästi noorteni jõudnud”.

Toompere sõnul on mupo toetavaks jõuks politseile ja noorsootöötajatele, kellele praegusel ajahetkel langeb olukorra kontrolli põhiraskus: “Oleme igapäevaselt toeks politseile – nii meie patrull kui ka mupo noorsootöö sektori inspektorid kontrollivad noorte poolt kõige käidavamaid kohti – kaubanduskeskuseid, maa-aluseid parklaid, parke, mänguväljakuid jne. Vajadusel nõustame seal kogunenud noori. Me peame mõistma, et noortele on omavaheline suhtlemine väga oluline. Hetkel soovitame suhtlust teha pigem e-kanalite kaudu. Loodame, et see on ajutine ning suvi toob asjale leevendust ja noored saavad taas koos aega veetma hakata. Seni aga – olge vaprad. Kasutage oma kodus olekuaega ratsionaalselt. Olge oma käitumisega toeks ja eeskujuks täiskasvanutele! Olete väga tublid!”

Head Uudised GoodNews