1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mupo läheb homsest appi Maardu rahvale
Mupo läheb homsest appi Maardu rahvale

Mupo läheb homsest appi Maardu rahvale

Homsest alates jälgivad Tallinna Munitsipaalpolitsei ametnikud maskikandmise kohustusest kinnipidamist Maardus ja Tallinn-Maardu ühistranspordis.

“Nädal tagasi toimunud mupo maskikontroll ja -jagamine Tallinna ühistranspordis näitas, et linnarahvas on valdavalt tubli maskikandja. Kuna kogu aktsioon osutus edukaks ja sai sõitjatelt palju kiidusõnu, siis otsustati vastata Maardu linnapea palvele ning minna appi koroonaviiruse koldeks kujunenud Tallinna satelliitlinnale. Maardust suundub pealinna iga päev päris märkimisväärne hulk tööinimesi, kes võivad nakkust enda teadmata levitada. Seetõttu otsustas pealinn oma abikäe ulatada – selles on Tallinna ja Maardu linnapead koosmeele saavutanud,” ütles Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere. “Loodame, et Maardu elanikud mõistavad maskikandmise vajadust ja kannavad ühistranspordis korralikult maske. Anname endast parima, et Maardu elanikele lisaks maskidele vajaduse korral ka rohkem infot jagada. Vahel on hea sõna ja kindel soovitus tõhusamad kui range kontroll ja karistamine”.

Mupo ametnikud hoiavad Maardu-Tallinn bussides maskikandmisel silma peal kuni pühapäevani.

Alates 24. novembrist kehtib avalikes siseruumides üle Eesti maskikandmise või nina ja suu katmise kohustus.

Avalik siseruum on avalikuks kasutamiseks mõeldud ruum, kuhu on võimalik siseneda igal soovijal, sõltumata näiteks eelregistreerimisnõudest; see on koht, kus liigub palju inimesi, kes üksteisega igapäevaselt kokku ei puutu. Avalik siseruum on muuhulgas ka näiteks kauplus, kaubanduskeskus, ühistransport, meelelahutusasutus, pangakontor, muuseum, näitus, ilu- ja juuksurisalong jne.

Piiranguid saab vaadata siit

Head Uudised GoodNews