1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Mustamäe humanitaargümnaasium saab sügiseks kauaoodatud staadioni
Mustamäe humanitaargümnaasium saab sügiseks kauaoodatud staadioni

Mustamäe humanitaargümnaasium saab sügiseks kauaoodatud staadioni

Algasid Tallinna Mustamäe humanitaargümnaasiumi staadioni ehitustööd, mis lõpevad veel sel sügisel.

Ehitustööde käiguga tutvunud abilinnapea Vadim Belobrovtsev tõdes, et uue spordirajatise rajamine on üks olulisemaid asju, mida linn saab teha laste ja noorte liikumisharjumuste toetamiseks. „Meie eesmärgiks on luua õpilastele võimalikult head ja kaasaegsed sportimistingimused, sest füüsiline aktiivsus on tervise nurgakiviks ja nagu öeldaksegi: terves kehas on terve vaim,“ sõnas ta.

Staadion koosneb kolme jooksurajaga ümbritsetud alast, mille sisse rajatakse kunstmurukattega jalgpalliväljak. Staadioni ühel küljel on kaks lisajooksurada ja radade pikendused, et moodustuks kokku viis sirget 120 meetri pikkust rada ja eraldi hoovõturada, mille mõlemas otsas on kaugushüppekastid. Staadion kaetakse tartaankattega, välja arvatud kunstmurukattega jalgpalliväljak. Jooksuradadest sissepoole jäävale alale on lisaks jalgpalliväljakule planeeritud tartaankattega võrkpalli- ja korvpalliväljak. Korvpalliväljaku juurde on kavas rajada erinevate funktsioonidega võimlemisinventar (kangid, rööbaspuud, poom jne). Ümber staadioni tuleb aga vabakujuline puukoorekattega rada krossijooksuks. Kaugushüpperaja äärde paigaldatakse 20 pinki. Kinnistu kagunurka on planeeritud väike asfalteeritud ala, kuhu paigaldatakse betoonist lauatenniselauad.

Mustamäe linnaosa vanema Lauri Laatsi sõnul on gümnaasium staadionit oodanud juba ligi 15 aastat. „Mul on väga hea meel nii gümnaasiumirahva kui ka selle üle, et meie linnaosa sportimisvõimalused paranevad veelgi,“ ütles ta.

Staadioni projekteeris Avaste Arhitektuuribüroo ja ehitab YIT Eesti. Ehitustöödeks eraldas linn miljon eurot. Spordirajatise suurus saab olema 10 259 m².

Head Uudised GoodNews