1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mustamäe lapsed saavad suvel tasuta sooja lõunat
Mustamäe lapsed saavad suvel tasuta sooja lõunat

Mustamäe lapsed saavad suvel tasuta sooja lõunat

Suvekuudel saavad Mustamäe lapsed päeval tasuta sooja suppi. Kuna koolid on suvel suletud ja koolilõunat pole võimalik saada, pakub Mustamäe Linnaosa Valitsus lastele juuli- ja augustikuus kaks korda nädalas tasuta sooja lõunasööki. Esimene ühine lõunasöök toimub 2. juulil kell 13.00 Männi pargis.

„Paljud lapsed ei saa kodus täisväärtuslikku toitu. Tihti tuleb ette olukordi, kus kooli poolt pakutav lõunasöök on lapse ainus soe söök terve päeva jooksul. Selleks, et kõik lapsed saaksid kordki päevas sooja lõunasööki, hakati Eestis pakkuma põhikooli õpilastele tasuta koolitoitu. Aga mida teha siis, kui on koolivaheaeg ja laps ei saa loota koolitoidule, samas suvevaheaeg on aga võrdlemisi pikk? Sellest tulenevalt jagame lastele sooja suppi. Need kaks kuud veedavad lapsed üsna palju aega väljas, värskes õhus joostes ja mängides ning nüüd on neil võimalus vahepeal kõht täis süüa. Nii et kõik Mustamäe lapsed on väga oodatud maitsvat lõunasööki nautima!“ sõnab Tallinna Mustamäe linnaosa vanem Marja-Liisa Veiser.

Need kaks kuud veedavad lapsed üsna palju aega väljas, värskes õhus joostes ja mängides ning nüüd on neil võimalus vahepeal kõht täis süüa.

Lõunasöögi päevadeks on teisipäev ja kolmapäev:

  • Teisipäeviti kell 13.00 Männi pargis.
  • Kolmapäeviti kell 13.00 Vilde tee 69 spordipargis.

Projekti raames saavad tasuta sooja toitu üksnes kuni 18-aastased lapsed ja noored.

Head Uudised GoodNews