1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Mustamäel avatakse pühapäeval multifunktsionaalne mänguväljak
Mustamäel avatakse pühapäeval multifunktsionaalne mänguväljak

Mustamäel avatakse pühapäeval multifunktsionaalne mänguväljak

19. septembril avatakse linnarahvale Akadeemia tee 30a kinnistul Mustamäe linnaosa valitsuse tellimusel valminud multifunktsionaalne spordi- ja mänguväljak, mille avamisele on väga oodatud lastega pered, sest samas toimub ka Mustamäe traditsiooniline tasuta lastehommik.

„Uue väljaku rajamisel panime peamiselt rõhku Mustamäe 1. mikrorajooni elanikele uute võimalikult kaasaegsete ja mugavate sportimisvõimaluste loomisele,“ kommenteeris Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. “Väljaku spordiinventar sobib kasutamiseks igas eas mustamäelastele, olenemata east või võimetest.“

Väljakul on loodud võimalused erinevateks pallimängudeks, turnimiseks ja jõuharjutuste tegemiseks. Pallimängude harrastamiseks sai ehitatud 12×24 m suurune multispordiväljak, mis on piiratud 5 meetri kõrguse pallipüüdevõrguga. Treeningelementide vahele ja ümber on jäetud piisavalt ruumi liikumiseks ja treenimiseks.

Suurt rõhku pandi turvalisusele: väljak on eraldatud ümbritsevatest autoteedest ja parklast haljastusega. Taimeliikide valikul arvestati Mustamäe omapäradega ja sellega, et projekteeritav haljastus peaks olema võimalikult lihtsalt hooldatav. Väljakualale pole istutatud ühtegi taime, millel oleksid mürgised viljad, mis võiksid lapsi ahvatleda.

Väljaku ehitustöid teostas Warren Teed. Ehituse lepinguline maksumus oli 334 200 eurot.

Head Uudised GoodNews