1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nädalavahetusel toimuvad Tallinna Botaanikaaias roosipäevad
Nädalavahetusel toimuvad Tallinna Botaanikaaias roosipäevad

Nädalavahetusel toimuvad Tallinna Botaanikaaias roosipäevad

Foto: Tallinna Botaanikaaed

Sel nädalavahetusel toimuvad Tallinna Botaanikaaias traditsioonilised roosipäevad, kus seekord on tähelepanu keskmes Eestis aretatud sordid, mis on tähistatud sinimustvalgete kleebistega.

Jaanipäevast sügiskülmadeni värvikas ja õiterohkes rosaariumis on kokku võimalik õitsemas näha ligikaudu 680 sorti roose 31 sordirühmast.

Roosipäevade kuraator Toomas Türk`i sõnul on tänavune roosiaasta eriline, sest lisaks Eesti Vabariigi juubeliaastale täitub 155 aastat teadlikku roosiaretust Eestis.

Tänavune roosiaasta on eriline, sest lisaks Eesti Vabariigi juubeliaastale täitub 155 aastat teadlikku roosiaretust Eestis

Avamaakollektsioonide osakonna juhataja Anne Jaakson väljendas rõõmu seoses kaua oodatud renoveerimistööde algusega rosaariumis. “Usun, et rekonstrueeritav müür koos selle äärde isutatavate pargiroosidega annab rosaariumile väärtust veelgi juurde,” märkis Jaakson.

Ekskursioonid toimuvad 14. ja 15. juulil rosaariumis: kell 11.00, 12.00 ja 14.00 ekskursioonid eesti keeles ning kell 12.00 ja 14.00 ekskursioonid vene keeles. Kollektsioone tutvustavad Urmas Laansoo, Krista Kaur, Tiia Jaanus ja Svetlana Gornostajeva.

Kell 13.00 toimub kontsert ja kell 15.00 töötuba teemal „Taimsed tõrjevahendid“. Õpetatakse, kuidas valmistada taimseid vahendeid kahjustajate vastu (töötoas osalemine sissepääsutasu alusel). Roosipäevade raames on võimalik küsida nõu spetsialistidelt.

Roosipäevade ajal on botaanikaaia territoorium avatud 10.00 – 20.00, kasvuhooned 11.00 – 19.00. Sissepääs täiskasvanule 5.50 €, pensionär/õpilane 3 €. Ekskursiooni hind 4.50 € inimene lisandub sissepääsutasule.

Botaanikaaed vabandab ebamugavuste pärast seoses renoveerimistöödega rosaariumi müüriäärses osas.

Head Uudised GoodNews