1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Naistepäeval esilinastub tantsulavastus “Tuhkatriinu”
Naistepäeval esilinastub tantsulavastus “Tuhkatriinu”

Naistepäeval esilinastub tantsulavastus “Tuhkatriinu”

Coca-Cola Plazas linastub naistepäeval, 8. märtsil tänapäeva modernse tantsu ühe silmapaistvaima koreograafi Sir Matthew Bourne’i tantsulavastus “Tuhkatriinu”, mis jutustab klassikalise muinasjutu loo läbi omanäolise nägemuse.

Maailma ühe hinnatuima ja andekaima kaasaegse tantsu koreograafi Sir Matthew Bourne’i „Tuhkatriinu“ on närvikõdi tekitav armastuslugu, mille tegevus toimub teise maailmasõja-aegses Londonis.

Koreograafi rahvusvahelist tunnustust pälvinud nägemuses on see teada-tuntud muinasjutt olemuselt tõeline sõjaaja armulugu. Tuhkatriinu ja Kuninglike Õhujõudude ulja piloodi juhuslik kohtumine päädib maagilise ööga, mis vältab vaid nii kaua, et nad jõuaksid armuda, enne kui välkrünnaku õudused nad lahku rebivad. Meisterliku koreograafi Matthew Bourne’i elav jutustamisstiil pole kunagi olnud kaasahaaravam ega liigutavam.

Bourne’i stiiliks on publiku teadvustamine ja lavastamine just nende vaatevinklist. Seetõttu ei taha ta ka ise detailselt oma töid lahti rääkida, et mitte kuidagi mõjutada vaatajate enda tõlgendusi lavastustest.

Sõjast räsitud Londoni vaated ja helid on Olivier’ auhinnaga pärjatud kostüümide ja lavakujundusega taaselustanud tuntud dekoraator Lez Brotherston, valgustuse loonud samuti Olivier’ preemiaga autasustatud Neil Austin ja heli kujundanud Paul Groothuis. Peaosades säravad Ashley Shaw ja Andrew Monoghan.

Sir Matthew Bourne on Briti koreograaf, kes on aastate jooksul pälvinud arvukalt auhindu ja nominatsioone, kaasa arvatud Laurence Olivier’i auhind, Broadway Tony auhind jpt. Bourne löödi rüütliks 2016. aastal just oma teenete eest tantsuvaldkonna arendamisel.

 

Head Uudised GoodNews