1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Narva ooperipäevadel osales ligi 2500 inimest
Narva ooperipäevadel osales ligi 2500 inimest

Narva ooperipäevadel osales ligi 2500 inimest

Nädalavahetusel lõppes Narva ooperipäevade festival, kus osales ligi 2500 pealtvaatajat ja muusikut. Festival toimus Kreenholmi Manufaktuuri ajutises ooperitelgis ja Narva Linnuses, lisaks toimusid kaks kontserti Ida-Virumaa mõisates Kukrusel ja Sakas.

Festivali peakorraldaja ja kunstiline juht Julia Savitskaja väljendas heameelt, et viiendat korda piirilinnas aset leidnud ooperi- ja klassikalise muusika festival saavutab igal aastal järjest suuremaid eesmärke.

„Sel aastal tegime Narvas ooperietenduste lavale toomisel koostööd kahe rahvusvahelise festivaliga: Jeruusalemma Lüürilise Ooperi Festivali loodud Puccini „Boheem“ jõudis meie lavale Eesti lavastaja Neeme Kuningaga koostöös, Reykjaviki Ooperipäevad tõid Islandilt kaasa Beethoveni „Fidelio“ uuslavastuse ning kavas olid ka etendused lastele. Kokku toimus Narva Ooperipäevade raames kaheksa etendust ja kontserti,“ rääkis Julia Savitskaja.

Ooperipäevade märksõnaks on rahvusvaheline koostöö ning ka sel aastal olid festivali laval solistid Baltikumist, Skandinaaviamaadest, Venemaalt, Serbiast ja Iisraelist. Paljud neist on alustanud või alustamas oma rahvusvahelist karjääri. Orkestritest tegutsesid sel aastal festivalilaval Liepaja Festivaliorkester dirigent Atvars Lakstigala juhatusel ja Narva Linna Sümfooniaorkester Anatoli Štšura juhatusel.

Ooperipäevade põhitoimumiskoht oli Kreenholmi Manufaktuur, mis kultuurisündmuste toimumiskohana kinnistab end aasta-aastalt järjest enam Eesti kultuurimaastikul. „163 aasta eest loodud Euroopa suurima tekstiiliettevõtte Kreenholmi Manufaktuuri koori juhatas omal ajal Georg Otsa vanaisa. Ooperipäevade programmi raames pakkusime festivalil osalejatele SA Narva Muuseumiga koostöös giidiga ekskursioone Kreenholmis ja Narva linna ajaloo teemadel,“ lisas Julia Savitskaja.

Head Uudised GoodNews