1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Neeme külas avati kaluri puukuju Neeme
Neeme külas avati kaluri puukuju Neeme

Neeme külas avati kaluri puukuju Neeme

Kuna Harjumaal asuv Neeme küla kannab poisslapse nime, otsustati Jõelähtme valla toetusel Neeme poe juures avada kaluri puuskulptuur Neeme.

Puuskulptuuri, mille autor on Juri Vavulin, avasid Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja, Neeme külavanem Sirje Põllu ja rohkelt Neeme elanikke, nende seas kindral Neeme Väli.

“Üks õige poisslapse nimi on Neeme. Neeme küla areneb mühinal ja kõik inimesed, kes meil külas käivad, tulevad ka kindlasti tagasi. Miks mitte ei võiks neid tervitada vahva kalur Neeme, kes ilmestab küla nägu ja annab aimdust, millega siin külas juba iidsetest aegadest tegeletud on. Ja miks ka mitte teha Neemega üks vahva pilt,” kommenteeris Sirje Põllu. “Neeme küla rahvas kutsub ühtlasi üles kõiki teisi Eestimaa asulaid, mille nimi tähistab inimese nime, püstitama oma skulptuuri. Jürile oma Jüri, Annale oma Anna ja nõnda edasi! Nüüd jääb üle vaid otsida Neemele kaunis ja väärikas pruut, aga see on juba uus teema.”

Kuna Neeme nime levitavad maailmas nii mõnedki Neeme-nimelised saadikud, tahab pood neid selle tänuväärse töö eest tänada ja pakkuda kõigile Neemedele aegade lõpuni 10 protsenti soodustust.

 

Head Uudised GoodNews