1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. NEMAD TOETAVAD I Tartu tunnustab kultuurimetseene
NEMAD TOETAVAD I Tartu tunnustab kultuurimetseene

NEMAD TOETAVAD I Tartu tunnustab kultuurimetseene

Möödunud aastal paistsid Tartu kultuuri, spordi ja noorsootöö toetajatena enim silma Giga Investeeringud OÜ, B&W Metall, Saint Gobain Glass Estonia SE/ BU Baltiklaas, Ehitustrust AS, Tallink ja Rantell AS. Kõiki neid tunnustab Tartu linn kultuurimetseeni aunimetusega.

„Nende ettevõtjate tegevus või toetus on rikastanud meie linnakeskkonda ja loonud paljudele tartlastele toredaid ajaveetmise võimalusi – olgu selleks eelmisel talvel raeplatsil avatud liuväli, jõuluaegne Valgusküla, uus jalgrattakeskus, jalgpallistaadion või Vanemuise teatri hea käekäik,“ ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Tänu Giga Investeeringute OÜle sai eelmisel aastal teoks Tartu linna ammune unistus –uisuväljaku rajamine ajaloolisse linnasüdamesse. Ettevõtte panus ei seisnenud mitte ainult ehituse ja enam kui kahe kolmandiku opereerimistalve eelarve katmises, vaid ka igakülgses kaasamõtlemises ning töötajate abis.

B&W Metall toetas Visa halli uue BMX-keskuse rajamist. Spordiklubi Velo ehitas endisest Visa hallist Tartu linnale uue jalgrattakeskuse, mis on ainulaadne kogu Baltikumis.

Saint Gobain Glass Estonia SE/ BU Baltiklaas on Jõululinn Tartu kauaaegne toetaja, kelle kaasabil on Tartu kesklinna viimastel jõuluaegadel ehtinud unikaalne klaaspaviljonidega Valgusküla.

Ehitustrust AS on olnud pikaaegne Tartu linna päeva ürituste toetaja ning viimastel aastatel panustanud ka Jõululinn Tartu ehitus- ja arendustöödesse. Lisaks rahalisele panusele mõtlevad firma spetsialistid koos korraldajatega kaasa ja vajadusel saadetakse kiirreageerides appi tööjõudu.

Tallink on Vanemuise teatri peatoetaja kolmel hooajal järjest, sh 2020. aastal. On suurt tänu ja austust väärt, et Tallink ka neile raskel ajal, kus viirusest tingituna reisijatevedu ja sellega seonduvad majandustulemused suurel määral kahanesid, otsustas jätkata teatri toetamist.

Rantell AS on toetanud mitmeid Tartu spordiklubisid ning olnud Tartu Jalgpalliklubi Welco pikaajaline toetaja ja sponsor. Lisaks sellele tuldi Welcole appi ka uue kodustaadioni rajamisel.

Kultuurimetseenide tunnustamise tava sai Tartus alguse 2019. aastal. Linn soovis tänada ja rohkem esile tuua neid inimesi ja ettevõtteid, kes on aastaid kaasa aidanud kultuuri-, spordi- või noorsootöövaldkonna arengule. Ettepanekuid kultuurimetseenide valimiseks saavad esitada kõik tartlased.

Kultuurimetseene tänatakse Tartu linna päeval, 29. juunil kell 12 Tartu raekoja saalis.

Head Uudised GoodNews